Now Reading:
Gradonačelnik Vešligaj i predstavnica sindikata Vostrel Prpić potpisali kolektivni ugovor za predškolski odgoj i obrazovanje Grada Pregrade
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnik Vešligaj i predstavnica sindikata Vostrel Prpić potpisali kolektivni ugovor za predškolski odgoj i obrazovanje Grada Pregrade

U gradskoj vijećnici Grada Pregrade potpisan je prvi kolektivni ugovor za djelatnost predškolskog odgoja i obrazovanja za Grad Pregradu.

Osim gradonačelnika Marka Vešligaja i predstavnice Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske Iskre Vostrel Prpić, koji su potpisali ugovor, potpisivanju su prisustvovali i ravnateljica Dječjeg vrtića „Naša radost“ Pregrada Natalija Vrhovski i zamjenik sindikalnog povjerenika u vrtiću Matija Krizmanić. Nakon dvije godine pregovaranja, kolektivni je ugovor potpisan na zadovoljstvo svih supotpisnika.

Predsjednica Sindikata Iskra Vostrel Prpić osvrnula se na sam značaj kolektivnog ugovora za sve članove.

Ugovor je to najviše razine socijalnog dijaloga između osnivača i radnika. Zbog želje zadržavanja kvalitetnog kadra i deficita radnika važan je trenutak potpisivanja. Postigli smo dogovor oko ugovora za dalje, no nikad nije kraj, ali kao pravi socijalni partner, osluškivat ćemo mogućnosti Grada Pregrade – poručila je Vostrel Prpić, dodavši kako je teško međusobno uspoređivati pojedine dijelove Hrvatske, no naglasila je da Pregrada izuzetno brine o djeci te nema problema s kvalitetom predškolskog odgoja. 

Znamo da imamo velike obveze i očekivanja, no trudimo se držati korak  sa svim obavezama što nam država nameće prema državnom standardu, 30 posto gradskog proračuna izdvajamo za predškolski odgoj i obrazovanje. Trudimo se da radnici budu zadovoljni, kvalitetno pregovaramo i razgovaramo, postižemo dobre dogovore – rekao je gradonačelnik Vešligaj.

Ravnateljica vrtića Natalija Vrhovski zahvalila se gradonačelniku Marku Vešligaju  i predsjednici sindikata Iskri Vostrel Prpić. Naglasila je kako država često propisuje zakone koji su izazovni i teško ostvarivi u manjim gradovima, no izrazila je i zadovoljstvo što Grad Pregrada prepoznaje važnost kvalitetnog predškolskog odgoja i obrazovanja i kontinuirano u njega ulaže.

Materijalna prava radnika važna su svakome tko radi, a potpisivanjem kolektivnog ugovora idemo u smjeru zadovoljnog radnika koji je plaćen za svoj rad, ali i odgovornost koju ima, s obzirom na to da rad u vrtiću pretpostavlja odgoj i obrazovanje mladih ljudi koji će jednog dana biti nositelji našeg društva. Kolektivni ugovor bit će stoga dodatan poticaj svim našim odgojno-obrazovnim djelatnicima da još kvalitetnije doprinose odgojno-obrazovnom procesu osluškujući i prateći potrebe djece i njihovih roditelja – zaključila je Vrhovski.

sjever.hr 28.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.