Now Reading:
Za početak svibnja, Flora Centrum Mundi u Ludbregu, jedan od najvećih cvjetnih sajmova u Hrvatskoj – ove godine bit će obogaćen Blues festivalom
Full Article 4 minutes read

Za početak svibnja, Flora Centrum Mundi u Ludbregu, jedan od najvećih cvjetnih sajmova u Hrvatskoj – ove godine bit će obogaćen Blues festivalom

Uskoro počinje jedan od najvećih cvjetnih sajmova u Hrvatskoj, onaj ludbreški – Flora Centrum Mundi koji će ove godine biti upotpunjen Blues festivalom u Centru svijeta. Uz tisuće vrsta cvijeća, bonsai izložbu i dječji cvjetni korzo Ludbreg će tako postati pozornica na otvorenom.

Tradicionalan sajam cvijeća u Centru svijeta u petak je na Otoku mladosti predstavio gradonačelnik Dubravko Bilić koji je istaknuo da je riječ o lokaciji na koju su ljudi navikli dolaziti i koja se svima sviđa jer na najbolji mogući način sjedinjuje cvijeće i prirodu.

-Sajam cvijeća svake godine okuplja jako puno izlagača, promovira jednu od najvažnijih poljoprivrednih djelatnosti našeg kraja, a to je proizvodnje cvijeća, jer ludbreški kraj proizvodi više od 50 posto ukupnog cvijeća u Hrvatskoj. Ne samo da smo na to ponosni, nego nam je i važno da naši cvjećari promoviraju svoju proizvodnju, a najbolji način da to urade je tradicionalni sajam cvijeća kojega su oni sami pokrenuli prije gotovo 30 godina. Taj sajam svake godine okuplja više od 40.000 možda i više posjetitelja, kupaca, ali i onih koji uživaju u različitim događajima – rekao je Bilić.

Sajam će početi u četvrtak, 2. svibnja tradicionalnom Bonsai izložbom u centru Ludbrega, a nakon toga seli na Otok mladosti gdje će kroz tri dana – petak, subotu i nedjelju, biti sadržaja za sve, pa i za najmlađe.

-Nadamo se da će nam u Ludbreg doći posjetitelji iz cijele Hrvatske, ne samo s područja sjevera, nego i Zagreba, Siska, Karlovca, Slavonije, možda se netko zaleti iz Rijeke. Nadam se prekrasnom vremenu tijekom sajma cvijeća, ali i u Blues festivala koji ove godine prvi put organiziramo kao popratni sadržaj. Nadamo se da će ova dva načina života, jedan je ljubav prema prirodi, prema cvijeću, a drugi prema blues glazbi i blues načinu života, biti dobitna kombinacija za godine koje dolaze – istaknuo je gradonačelnik Bilić.

Petra Međimurec, direktorica Tutističke zajednice područja Centra svijeta koja je organizator Blues Festivala, također se nada lijepom vremenu koje će svima omogučiti da uživaju ne samo u cvijeću, nego i u odličnoj glazbi.

-Ludbreg je zaista jedan prekrasan maleni gradić kojega se svakako isplati vidjeti i posjetiti, ali takva su i okolna područja koja gravitiraju i jesu u sastavu Turističke zajednice područja Centar svijeta. Sajam svijeća nam je izuzetno bitan jer okuplja raznolike ljude i društvo, ali je ujedno i za nas veliki događaj i sam sajam se odvija po cijelome gradu Ludbregu, a središnji dio sajma, odnosno izložbeno-prodajni dio održat će se na Otoku mladosti te na ostalim lokacijama u gradu – rekla je Međimurec.

Tako će se u dvorcu Batthyany prirediti već tradicionalna izložba Svijet minijaturnog drveća, a riječ je o Bonsai izložbi koju organizira udruga Bonsai Zapad i koju će svi posjetitelji moći razgledati od četvrtka do nedjelje.

-Volimo se fokusirati na djecu, tako da je jedan cijeli dio grada posvećen djeci i mladima, a to je naš Dječji cvjetni korzo kojeg ćemo otvoriti u petak i djeca i svi ostali moći će uživati u zabavnim igrama, moći će raditi pokuse i ostale znanstvene i zanimljive stvari u našem znanstvenom kutku i Dječji cvjetni korzo bit će proširen suradnjom s našim lokalnim vrtićima koji će taj dio iskoristiti da prezentiraju sve što rade kroz cijelu godinu, a da je usmjereno na boravak u prirodi i otvorenome, ali i da pokažu kako je to kad djeca za nas odrasle naprave nešto lijepo – istaknula je Međimurec

Kada je riječ o Blues festivalu, najavljeno je 30-ak koncerata koji će se održavati na pet lokacija, a na njima će nastupiti čak 25 izvođača, među kojima su Edi East Trance Blues, Sunnysiders, Tomislav Goluban, Miroslav i Gordana Evačić, Bok Blues, Ivan Kovač Kaj i mnogi drugi.

a.kučić/sjever.hr
26.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.