Now Reading:
Pomozite OŠ Franje Horvata Kiša iz Lobora da pobijedi na natječaju RTL Pomaže djeci – opremimo školske knjižnice
Full Article 2 minutes read

Pomozite OŠ Franje Horvata Kiša iz Lobora da pobijedi na natječaju RTL Pomaže djeci – opremimo školske knjižnice

Udruga RTL pomaže djeci objavila je natječaj “Opremimo školske knjižnice” kojemu je za cilj opremanje pet knjižnica osnovnih škola na području Republike Hrvatske svime onime što im nedostaje kako bi svojim učenicima pružili adekvatnu podršku u formalnom obrazovanju.

Jedna od tih knjižnica mogla bi biti i ona iz Osnovne škole Franje Horvata Kiša Lobor, zahvaljujući učenicima koji su snimili zanimljiv videoprilog i njime se prijavili na natječaj.

Kako su naveli u prilogu, školska knjižnica malena je i skučena, i nema mjesta za sve učenike koji žele boraviti u njoj. Nedostaje im i knjiga i lektira, zbog čega nerijetko neki učenici ostaju bez svojih primjeraka, dok se u knjižnici nalazi jedno staro računalo koje svako malo “baci error”.

– Bez obzira na trenutnu situaciju i mogućnosti, knjižnica nam je veoma važna jer se u njoj održava naša izvannastavna aktivnost “Čitanjem do zvijezda”, eTwinning projekti i ostale aktivnosti za poticanje čitanja – poručili su učenici.

Za mjesto u knjižnici moraju se dobrano pomučiti, redove za tekuće brojeve časopisa ne vole, a kada krene vrijeme za lektiru, moraju požuriti u knjižnicu kako bi uspjeli dobiti svoj primjerak, s time da su neki primjerci knjiga već istrošeni i potrgani.

– Ako dobijemo sredstva, htjeli bismo ih utrošiti na osuvremenjivanje književnog fonda, nove lektirne naslove, adekvatan novi namještaj i informatičku opremu. Navedeno bi uvelike pomoglo lakšem provođenju projekata – poručili su učenici.

U naumu da osuvremene knjižnicu podržala ih je i načelnica Općine Lobor, Ljubica Jembrih, koja je pohvalila inicijativu učenika.

– Drago mi je da su učenici snimila jedan vrlo zanimljiv videouradak kako bi pomogli školskoj knjižnici. Ja ih svakako podržavam u tome i pozivam sve da glasaju za njihovu prijavu kako bi naša knjižnica bila među pet onih koje će dobiti sredstva za opremanje – poručila je načelnica Jembrih.

U natječaju pobjeđuje pet knjižnica koje skupe najviše glasova, a glasanje je moguće do 2. svibnja u ponoć, stoga pomozite Osnovnoj školi Franje Horvata Kiša da opremi svoju knjižnicu.

Glasati se može OVDJE.

sjever.hr

26.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.