Now Reading:
Varaždinci ugostili kvalifikacije Kupa košarke u kolicima „Dubravka Ciliga”: domaćini propustili priliku za plasman na veliku završnicu
Full Article 2 minutes read

Varaždinci ugostili kvalifikacije Kupa košarke u kolicima „Dubravka Ciliga”: domaćini propustili priliku za plasman na veliku završnicu

Košarkaški klub invalida Varaždin u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Grada Varaždina i Društvom osoba s invaliditetom Varaždin, bio je organizator 1. kvalifikacijskog turnira Kupa košarke u kolicima „Dubravka Ciliga”.

Osim domaćina, na kvalifikacijama su sudjelovale prva i druga momčad Broda iz Slavonskog Broda te momčad Zagreba.

U prvoj polufinalnoj utakmici Varaždinci su s uvjerljivih 42:30 bili bolji od momčadi Zagreba. U tom su susretu Varaždince do pobjede predvodili Tenšić s 14 i Bencek s 13 koševa. U drugom polufinalu, prvi sastav Broda bio je bolji od svojih klupskih suigrača u drugoj momčadi, rezultatom 56:37.

U velikom finalu Varaždinci su pružili sjajan otpor Brođanima, ali je momčad Broda na kraju ipak stigla do pobjede rezultatom 74:55. Veći dio susreta vodila se izjednačena borba, a u posljednju četvrtinu igrači Broda ušli su s prednošću 51:48. Finalnu dionicu Brođani su odigrali gotovo bez pogreške te je osvajaju uvjerljivim rezultatom 23:7, što im donosi i konačno slavlje. U momčadi Varaždina najučinkovitiji pojedinci bili su Jurković s 18 koševa i Tenšić s 14 ubačaja.

Treće mjesto osvojila je momčad Zagreba koja je s 38:30 bila bolja od Broda 2.

Sukladno propozicijama natjecanja, igrači Košarkaškog kluba invalida Brod kvalificirali su se na završni turnir Kupa košarke u kolicima „Dubravka Ciliga”.

Inače, od 2020. godine košarki Kup nosi ime prema prerano preminuloj sveučilišnoj profesorici Dubravki Ciligi, koja je svojim radom i angažmanom ostavila neizbrisiv trag u razvoju košarke. Veliki dio svoje profesionalne karijere kao sportska djelatnica i redovna profesorica na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu posvetila je upravo košarci u kolicima.

Njoj u čast, odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog saveza košarke u kolicima Kup Hrvatske je preimenovan u Kup „Dubravke Cilige”.

sjever.hr
25.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.