Now Reading:
Festival znanosti: u Riznici Međimurja podijeljene nagrade najboljim malim znanstvenicima
Full Article 2 minutes read

Festival znanosti: u Riznici Međimurja podijeljene nagrade najboljim malim znanstvenicima

Muzej Međimurja Čakovec i ove godine uključio se u nacionalnu manifestaciju Festival znanosti, namijenjenu popularizaciji znanosti među djecom i mladima. U suradnji s Gimnazijom Josipa Slavenskog Čakovec proveden je natječaj za najbolje plakate o znanstvenicima i njihovim otkrićima.

U srijedu u Riznici Međimurja proglašeni su najuspješniji radovi te predstavljeni njihovi autori, kojima je čestitao župan Međimurske županije Matija Posavec.

– Čestitam svim sudionicima ovog natječaja kojim ste obogatili svoje znanje i dobro se zabavili te našu Riznicu Međimurja učinili i riznicom znanja. Iza svakog rada stoji trud učenika i njihovih mentora čime su ispunjeni svrha i cilj Festivala te stvoreno poticajno okruženje za učenje i nadgradnju – rekao je župan Posavec pri podjeli nagrada najuspješnijim autorima.

Među predškolarcima prvo mjesto pripalo je mališanima iz Dječjeg vrtića „Cipelica” Čakovec – skupina „Sunčeka”, dok je pohvaljen i rad mališana iz skupne „Ovčice” DV-a „Svetog Nikole” Belica, a u konkurenciji osnovnih škola, najbolje radove ostvarili su Mia Pavlic iz III. OŠ Čakovec, Bohdan Vaka i Mykyta Havrysh iz OŠ Šenkovec, te Gita Levačić iz I. OŠ Čakovec.

U kategoriji učenika srednjih škola najboljim je proglašen rad Ane Markan iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, drugoplasirani su Pavla Podgorelec iz Gospodarske škole te Borna Smolković iz Tehničke škole, a treće mjesto osvojili su Helena Veselko iz Srednje škole Čakovec i Marta Vinko iz Tehničke škole Čakovec.

sjever.hr
25.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.