Now Reading:
Varaždinska županija osigurala 154 tisuće eura za županijsku Sportsku zajednicu
Full Article 3 minutes read

Varaždinska županija osigurala 154 tisuće eura za županijsku Sportsku zajednicu

Za financiranje rada Centra izvrsnosti u rukometu za dječake i djevojčice čiji su nositelji Ženski rukometni klub Koka i Gradski rukometni klub 1930 Varaždin, za Nogometnu akademiju Nogometni klub Varaždina te programe „Županijski nogometni instruktor“ i „Ulaganje u sportsku infrastrukturu“ Županijskog nogometnog saveza Varaždin, danas su u Županijskoj palači u Varaždinu potpisani ugovori ukupno vrijedni 154.000 eura.

U prisustvu župana Anđelka Stričaka, ugovore je predsjednik Sportske zajednice Varaždinske županije Krešimir Čop potpisao s tajnikom ŽNS-a Ivanom Novakom, predsjednikom NK Varaždina Draženom Vitezom, izvršnim direktorom ŽRK Koka Damirom Premužićem i dopredsjednikom GRK Varaždin 1930 Alenom Milakom.

Po 20.000 eura dodijeljeno je za rad s izvrsnim mladim rukometašima i rukometašicama, a 67.000 eura za rad s mladim nogometašima u okviru Nogometne akademije. Program „Županijski nogometni instruktor” koji će obilaziti klubove te raditi s trenerima i perspektivnim igračima dobio je podršku u iznosu od 17.000 eura. Županijskom nogometnom savezu je ujedno dodijeljeno i 30.000 eura koji će biti raspodijeljeni klubovima za poboljšanje sportske infrastrukture ili nabavu nepohodne sportske opreme.

Sredstva za financiranje programa je Sportskoj zajednici dodijelila Varaždinska županija iz svojega Proračuna.

Sport je iznimno bitan za razvoj djece i mladih, pa zbog toga posebnu podršku pružamo sportskim programima i aktivnostima namijenjenim upravo njima. Isto tako podržavamo i ulaganja u sportsku infrastrukturu diljem županije. Bitno nam je da naši građani, bez obzira u kojem dijelu županije živjeli, imaju podjednake uvjete u svemu. U ovoj godini smo dodatno povećali sredstva za sport u županijskom proračunu. Osigurali smo ukupno 280.000 eura, što je 20 posto više nego prošle godine – rekao je župan Anđelko Stričak.

Sportska zajednica Varaždinske županije je početkom godine raspisala natječaj za sufinanciranje sportskih programa, po kojem ukupno odobreno 21.170 eura, izvijestio je Krešmir Čop.

– Za 14 sportskih škola odobreno je 14.000 eura, u kategoriji sportskih zajednica gradova i općina za jedan program odobreno je 2500 eura, u području školovanja i osposobljavanja stručnog kadra u sportu za dva programa 1500 eura, a u području pripreme nacionalnih i međunarodnih natjecanja za pet programa 3170 eura. Time nisu iskorištena sva raspoloživa sredstva, pa ćemo natječaj produljiti do 1. rujna, što će biti dovoljno vremena da se većina klubova uskladi s novim Zakonom o sportu – najavio je predsjednik Sportske zajednice Krešimir Čop.

Izvijestio je da je Sportska zajednica na natječaj Ministarstva turizma i sporta prijavila projekte „Sport za sve“ vrijedan 30.000 eura i „Hrvatska pliva“ vrijedan također 30.000 eura, a u suradnji s Plivačkim klubom Vidra koji okuplja djecu s posebnim potrebama.

U rujnu ćemo se javiti na natječaj „Razvoj sporta u lokalnoj zajednici“ zajedno s Općinom Bednja kao najmanje razvijenom općinom u Varaždinskoj županiji i to za iznos od 200.000 eura, dok smo na natječaj Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade s Općinom Gornji Kneginec prijavili pilot-projekt „Sportske aktivnosti djece predškolske i školske dobi do 4. razreda osnovne škole“ koji je vrijedan 30.000 eura – izvijestio je Čop.

sjever.hr
24.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.