Now Reading:
Općini Beretinec odobreno 25 tisuća eura za izradu izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja
Full Article 1 minutes read

Općini Beretinec odobreno 25 tisuća eura za izradu izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u siječnju je objavilo Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za izradu prostornih planova nove generacije putem elektroničkog sustava “ePlanovi”. Zahvaljujući izvanrednoj prilici i brzo reakciji Općine Beretinec, Općini je tako odobreno financiranje jednog od ključnih dokumenata.

Naime, odobrena su sredstva za projekt „Izrada izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Općine Beretinec”, za što je Općini odobreno 25 tisuća eura bespovratnih sredstava, kolika je i ukupna vrijednost projekta.

Sredstva se dodjeljuju iz Mehanizma za oporavak i otpornost u okviru instrumenta “EU sljedeće generacije”, a zadovoljstvo odobrenim projektom istaknuo je načelnik Nikola Žganec.

– Kada je Ministarstvo prostornog uređenja objavilo Javni poziv, odlučili smo iskoristiti priliku i prijaviti projekt, koji nam je na kraju i odobren. Posebnu pažnju usmjeravamo na projekte i prijave projekata za financiranje iz nacionalnih i europskih fondova. Ovo je jedan u nizu projekata koji predstavlja još jednu značajnu uštedu za proračun Općine. Sve to radimo u cilju unapređenja i razvoja naše zajednice – rekao je načelnik Žganec te zahvalio Ministarstvu na odobrenim sredstvima.

sjever.hr 24.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.