Now Reading:
“Z cugom v zeleno Međimurje” – iskoristio veliki broj turista u Međimurje
Full Article 2 minutes read

“Z cugom v zeleno Međimurje” – iskoristio veliki broj turista u Međimurje

Kako bi to spriječili, ali i sačuvali najzeleniji dio Hrvatske uistinu zelenim, Turistička zajednica Međimurske županije predstavila je inovativni turistički koncept ˝Z cugom v zeleno Međimurje˝, koja je dio projekta Laboratorij održivog razvoja turizma. Riječ je ekološki prihvatljivom dolasku u Međimurje, sudjelovanju u nizu ‘zelenih akcija’ te istraživanju ove destinacije koristeći Hop on, hop off minibusom Međimurje u pokretu, bicikl ili uživajući u pješačenju.

Nažalost, vlak od Zagreba do Čakovca vozi gotovo tri sata, ali mi smo tu sporost odlučili iskoristiti u korist dodatnog turističkog brendiranja Međimurja kao održive destinacije. Putnici su sa željezničke stanice u Čakovcu i Murskom Središću u obilazak destinacije krenuli Hop On Hop Off busom. A kako bi aktivno sudjelovali u obilježavanju Dana planete Zemlja, sudjelovali su u aktivnostima poput uređenja javne osjetilne staze, izrade „hotela“ za kukce i kućice za ptice, elemenata tradicijske maske za potrebe doma za stare i nemoćne, sadnje drveća, ali i pripomoći u proljetnim radovima na pašnjaku za ispašu autohtonog Međimurskog konja.

Ovakvim spojem održivog turizma, slow travel konceptom i volonterstvom, Međimurje, koje je nedavno ponijelo titulu najbolje kontinentalne destinacije hrvatskog turizma (Simply The Best Udruge hrvatskih putničkih agencija) učinilo je novi iskorak u turističkom razvoju Hrvatske.

sjever.hr/FB Matija Posavec 23.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.