Now Reading:
Ude, Žugec i Sambolec u hrvatskoj reprezentaciji nastupaju na Europskom prvenstvu u Italiji
Full Article 3 minutes read

Ude, Žugec i Sambolec u hrvatskoj reprezentaciji nastupaju na Europskom prvenstvu u Italiji

Talijanski Rimini od 24. do 28. travnja domaćin je Europskog prvenstva za gimnastičare. Hrvatska reprezentacija u najjačem mogućem sastavu otputovala je na europsku smotru. Tin Srbić (ZTD Hrvatski sokol) i Aurel Benović (GK Osijek Žito) spadaju u najuži krug favorita za medalje. Filip Ude (GK MZ Macan) i dalje je silno motiviran za ostvarivanje velikih rezultata. Mateo Žugec (GK Vindija), Marko Sambolec (GK MZ Macan) i Liam Rabić (ZTD Hrvatski sokol) u natjecanjima Svjetskih kupova pokazali su da se približavaju najboljima.

Uvjerljivo najiskusniji hrvatski reprezentativac na Europskom prvenstvu je Filip Ude. Za 37-godišnjeg Čakovčanina, specijalista za konja s hvataljkama, ovo je čak 19. seniorska europska smotra. Dvaput je bio srebrni, 2008. u Lausannei i dvanaest godina poslije u Mersinu.

U dobroj sam formi, odrađujem vježbe na treninzima, s tim nemam problema. U kvalifikacijama ću vjerojatno raditi slabiju vježbu, nadam se da će biti dosta za finale, ako je dobro izvedem kao što je izvodim na treningu. Ako uđem u finale, radit ću težu vježbu jer se samo tako mogu boriti s najboljima. Nadam se da će sve dobro proći. Očekujem od sebe da koju god vježbu radio, da je odradim u cijelosti. Za ostalo puno stvari se treba poklopiti i nadam se da će se ovaj put to i dogoditi – poručio je Ude uoči puta.

U odličnoj formi su i mlade snage Mateo Žugec i Marko Sambolec.

– Osjećam se super, nemam problema s ozljedama. Vrlo sam zadovoljan kako su tekle pripreme uoči ovog Europskog prvenstva, pogotovo nakon što sam prije tjedan dana u Zagrebu odradio vježbu života i dobio ocjenu 14.400. Ako tako odradim sutrašnje kvalifikacije, nadam se da će ta ocjena biti dostatna za finale – rekao je Žugec.

Plasirao sam se na Europsko prvenstvo s najboljom ocjenom od hrvatskih reprezentativaca. Forma je dobra. Nemam neka posebna očekivanja tek jednu želju, a to je da odradim vježbu kako sam trenirao, i to je to – dodao je Sambolec.

Seniorske kvalifikacije na rasporedu su u srijedu s početkom u 10 sati. Hrvatski predstavnici nastupaju u drugoj skupini koja se održava od 14 do 17 sati. Finala po spravama slijede u petak i subotu uz izravne prijenose na Drugom programu Hrvatske televizije.

U Riminiju se istovremeno održava i Europsko juniorsko prvenstvo. U kvalifikacijama u četvrtak sudjelovat će pet hrvatskih reprezentativaca među kojima je i član varaždinske Vindije Teo Bartolec.

sjever.hr
23.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.