Now Reading:
Matija Posavec ide u Bruxelles?
Full Article 1 minutes read

Matija Posavec ide u Bruxelles?

Čak deset stranaka formiralo je liberalno-centristički blok koji će zajedno izaći na izbore za Europski parlament koji se održavaju 9. lipnja, a među njima je i Nezavisna platforma Sjever Matije Posavca, pišu 24sata.

Zajedničku listu tako će predati IDS, SDSS, Nezavisna platforma Sjever, Socijaldemokrati, HSLS, PGS, Reformisti, Unija Kvarnera, HNS i Istarska stranka umirovljenika.

U ovoj koaliciji nalaze se, dakle, i partneri HDZ-a, kao i oporbene stranke koje nisu podržale HDZ i njihovu namjeru o stvaranju parlamentarne većine u Hrvatskom saboru.

HSLS i HNS su na nedavno održanim izborima bili u koaliciji s HDZ-om te dio parlamentarne većine u prošlom sazivu Sabora, a HDZ-ov partner je već osam godina i SDSS na čelu s Miloradom Pupovcem.

U koaliciji su i Socijaldemokrati, bivši članovi SDP-a, a na listi bi se trebao naći donedavno saborski zastupnik Domagoj Hajduković.

Kako pišu 24sata, nositelj liste bi trebao biti Valter Flego iz IDS-a, a doznaje se također da će Matija Posavec biti drugi na listi koju će ova koalicija predati danas u 15 sati i 30 minuta.

foto: arhiva
sjever.hr/24sata.hr
23.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.