Now Reading:
Uz Dan Općine Stubičke Toplice roditelji u travnju oslobođeni plaćanja vrtića
Full Article 2 minutes read

Uz Dan Općine Stubičke Toplice roditelji u travnju oslobođeni plaćanja vrtića

Uz Dana Općine Stubičke Toplice Općina je donijela odluku kojom roditelji s područja Stubaka a čija djeca pohađaju Dječji vrtić Zvirek u travnju neće morati platiti vrtić, ali ne samo dječji vrtić Zvirek nego i okolne vrtiće.

-Ovaj smo poklon uspjeli realizirati i zahvaljujući Odluci Vlade prema kojoj posljednjih nekoliko mjeseci dobivamo određeni iznos za sufinanciranje vrtića. Nije veliki novac ali ovaj će dio pokriti – kazao je to načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak.

Osim ove odluka koja će barem malo pomoći roditeljina, Općina je donijela odluku i o sanaciji neaktivnog kamenoloma “Jelenje vode” koji se nalazi na području Stubaka.

-U srpnju prošle godine donesen je Zakon kojim u roku od godine dana predstavničko tijelo na kojem se kamenolom nalazi mora donijeti odluku o eksploataciji ovakve vrste kamenoloma kao što je “Jelenje vode”. On je neaktivan već više od 10 godina, no, sada moramo sanirati uz eksploataciju ili bez eksploatacije sirovina. Imamo jednog investitora koji je iskazao interes i javiti će se na natječaj za koncesiju. Nadamo se daće kroz nekoliko godina kamenolom sanirati a ono što je bitno za nas kao Općinu je to što će Općina sve te godine sanacije imati financijsku korist od 35 do 40 tisuća eura godišnje – rekao je Beljak.

sjever.hr 22.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.