Now Reading:
Rijeku i Kvarner sinoć uznemirili novi potresi, najjači je bio magnitude 3,1 po Richteru: „Osjetio se kao tutnjava grmljavine”
Full Article 1 minutes read

Rijeku i Kvarner sinoć uznemirili novi potresi, najjači je bio magnitude 3,1 po Richteru: „Osjetio se kao tutnjava grmljavine”

Područje Rijeke i Kvarnera sinoć je pogodio umjeren potres magnitude 3,1 po Richteru, a kroz noć su zabilježena još tri koja su uznemirili građane. U nedjelju oko 19:25 zatreslo se s epicentrom sedam kilometara sjeverno od Rijeke.

Potres je bio dovoljno jak da unese nemir i nelagodu među građane pa većina njih nisu imali mirnu noć. Tome je pridonijela i činjenica da se šire riječko područje tijekom noći na ponedjeljak treslo još nekoliko puta. Naime, seizmografski servis EMSC zabilježio je još tri slabija naknadna podrhtavanja tla, dok je jedan bio na teritoriju Slovenije.

Jedno od jačih zabilježenih podrhtavanja dogodilo se oko 20:55 s magnitudom 1,3 po Richteru i s epicentrom pet kilometara od Rijeke.

Uslijedio je naknadni potres s magnitudom 1 po Richteru nešto iza ponoći, a odmah zatim novi s magnitudom 1,4 po Richteru.

Građani su na EMSC-u bilježili svoja zapažanja vezana za ova posljednja podrhtavanja. Većina ih iskustvo opisuje kao tutnjava grmljavine, a bilo je i onih koji su dodali: „Nema spavanja noćas”.

sjever.hr
22.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.