Now Reading:
Gradonačelnik Gospočić: Mi mali političari ne sudjelujemo u igri velikih riba, ali puno radimo – evo što je učinjeno u zadnja tri mjeseca
Full Article 3 minutes read

Gradonačelnik Gospočić: Mi mali političari ne sudjelujemo u igri velikih riba, ali puno radimo – evo što je učinjeno u zadnja tri mjeseca

Nikola Gospočić, gradonačelnik Donje Stubice, ponukan porukama sumještana da nemaju dovoljno informacija o tome što se radi i događa na području općine, odlučio je na društvenoj mreži Facebook objaviti informacije o ovogodišnjim aktivnostima.

-Dobio sam kritiku da ništa ne objavljujem, a ako nije objavljeno nije se dogodilo. Istina je da objave uzimaju puno vremena i snage, a toga nemam puno, a mi kao grad ne plaćamo PR službe nego objavljujemo sami. Izbori su iza nas, nadam se da će uskoro i vlada. Mi mali političari ne sudjelujemo u igri velikih riba pa možemo malo o našim aktivnosti ove godine ili što smo radili zadnja tri mjeseca – napisao je Gospočić.

Između ostalog, uređeni su sanitarni čvorovi u DD Donja Podgora, a uređuje se novo igralište za nogomet s umjetnom travom i novo košarkaško igralište s gumenom podlogom. Ugovoreno je projektiranje novog dječjeg igrališta u Parku Maksimilijana Vrhovca., a dobivena su sredstva od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade za uređenje drugog dijela dječjeg igrališta u sklopu Dječjeg vrtića Bubamara, objavio je gradonačelnik.

-Dolaskom boljeg vremena asfaltirane su ceste u Lepoj Vesi, Matencima i Donjoj Stubica, koje su planirane u 2023. godini. U tijeku je postupak nabave za radove sanacije sanitarnih čvorova i ulaznog platoa u podrum DD Grabrina. Izrađuje se nova kuhinja u DD Pustodol. Nabavljene su stolice za DD Donji Matenci i DD Gornji Hruševec, a u Gornjem Hruševcu su članovi mjesnog odbora uredili zajedno s gradom terasu na ulazu u dom – ističe Gospočić.

Uz to, otkupljena je zemlja za izgradnju nogometnog igrališta u naselju Vučaka te je počelo uređenje, a u izradi je troškovnik za asfaltiranje cesta za 2024. godinu.

-Nadamo se da će nam biti odobreno kreditno zaduženje da ćemo moći taj veliki posao odraditi do kraja ove godine – poručio je gradonačelnik.

Istaknuo je i da je Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju prijavljen projekt rekonstrukcije ceste od Gornjeg Hruševca do Donjeg Hruševca preko naselja Bakeki te da se u Općini nadaju pozitivnom odgovoru i radovima sljedeće godine.

-Prvi u županiji smo proveli postupak javnog poziva za financiranje našeg udruga te su im već isplaćena sredstva za prva 4 mjeseca ove godine. Nakon svih provedenih postupka nabave započeli su radovi cjelovite obnove POU i stare zgrade Caritasa. Preko Ministarstva turizma i sporta dobili smo 300.000 eura za projekt rekonstrukcije postojećeg travnatog nogometnog igrališta NK Stubice. Zahvaljujući i našem lobiranju i suradnji osim naših projekta i druge institucije provode svoje projekte na području Grada, pa se tako grade Plodine, most kod Jezečice (investitor ŽUC KZŽ), optika u centru grada (investitor T-mobile) i gradi četiri pružna prijelaza (investitor HŽ)- napisao je Gospočić.

-Još je mnogo toga započeto, ali o tome u novim objavama. Za tri mjeseca dosta – zaključio je gradonačelnik Gospočić.

sjever.hr/fb -n. gospočić
21.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.