Now Reading:
U Donjem Vidovcu održana „Ruža međimurska”, manifestacija koja njeguje kajkavski dijalekt i stvaralaštvo djece
Full Article 2 minutes read

U Donjem Vidovcu održana „Ruža međimurska”, manifestacija koja njeguje kajkavski dijalekt i stvaralaštvo djece

I ove godine u okviru programa posvećenog proslavi Dana Međimurske županije, u Društvenom domu u Donjem Vidovcu održana je manifestacija „Ruža međimurska”. Riječ je o programu koji okuplja učenike umjetnike osnovnih škola Međimurske županije na području likovnog i literarnog stvaralaštva s ciljem afirmiranja mladih te očuvanja kulturne i povijesne baštine kao i njegovanja kajkavskog dijalekta.

Ovogodišnja manifestacija posvećena je međimurskom vizionaru i preporoditelju Luki Puriću koji je osobiti obzir posvećivao radu s djecom i mladima, provodio je inicijativu otvaranja pučkih knjižnica u Međimurju i ustrajao u borbi za očuvanje materinskoga jezika.

Manifestacija je pokrenuta u spomen na pučku pjesnikinju Ružu Pokolić iz Donjeg Vidovca, te je od prvog izdanja posvećena i svim pomalo zaboravljenim međimurskim pučkim pjesnicima.

Organizator je i ove godine bila III. osnovna škola Čakovec, uz podršku Međimurske županije te Općine Donji Vidovec i uz sudjelovanje brojnih mladih umjetnika iz međimurskih osnovnih škola.

Sudionike susreta pozdravili su zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić koji su pohvalili prezentirane radove te istaknuli važnost razvijanja kreativnih sposobnosti djece te poticanje na stvaralaštvo kojim grade put vlastite afirmacije.

Foto: Međimurska županija/List Međimurje
sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
20.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.