Now Reading:
Posavec o kombinacijama za Vladu: Nije izgledno da će nas Plenković nagovoriti da ga podržimo
Full Article 2 minutes read

Posavec o kombinacijama za Vladu: Nije izgledno da će nas Plenković nagovoriti da ga podržimo

Nezavisna platforma Sjever na parlamentarnim izborima, na čelu sa međimurskim županom, osvojila je dva mandata, a uspjeh nove stranke komentirao je sam Posavec za N1.

Istaknuo je kako se radi o političkoj platformi koja je snažna regionalna stranka te da su trenutno najjača centristička stranka u Hrvatskoj.

– Za razliku od mnogih, izašli smo samostalno, nismo bili dio koalicije nego smo jasnim i iskrenim putem tražili povjerenje birača. I dobili smo ga – rekao je Posavec za N1.

Zatim se osvrnuo i na moguće kombinacije koje slijede nakon izbora, ponavljajući kako će podržati vladu lijevog centra, ukoliko će se ona sastavljati, jer i jedni i drugi imaju mogućnost sastaviti većinu. Ukoliko do toga ne dođe, biti će oporba.

– Bit ćemo konstruktivna oporba, sukladno volji birača i svemu što smo komunicirali. Kao što vidimo, ili će vladu sastaviti HDZ s Domovinskim pokretom ili SDP s Možemo, IDS-om, Mostom… Tad bi jedni i drugi s manjinama imali potrebnih 76 ruku – rekao je Posavec te dodao kako nije izgledna situacija da ga premijer Andrej Plenković nagovori da podrže HDZ.

– Mi razmišljamo i stvaramo centristički prostor s takvim strankama, kao IDS, Fokus… Zajedno imamo pet mandata. A što se kontakata tiče, bilo je čestitki, no nije bilo nikakvog sastanka, razgovora ili pregovora – rekao je Posavec pa komentirao i predstojeće Europarlamentarne izbore, navodeći kako centrističke stranke razmišljaju da na izbore idu zajedno.

sjever.hr/N1

18.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.