Now Reading:
Lijepe vijesti za stanovnike jednog dijela Varaždina: uređena Istarska ulica i dječje igralište u Svilarskoj
Full Article 2 minutes read

Lijepe vijesti za stanovnike jednog dijela Varaždina: uređena Istarska ulica i dječje igralište u Svilarskoj

Konferencijom za novinare u ponedjeljak je označen kraj radova te su građanima predani na upotrebu uređena Istarska ulica i dječje igralište u Svilarskoj.

Riječ je o jednoj od varaždinskih ulica koja je rekonstruirana u potpunosti, a zanimljivo je i da je dosad ta ulica bila bez ijednog stabla.

Obnovljeno je 370 metara kolnika, a uloženo je 420 tisuća eura s PDV-om. Djelatnici Parkova posadit će 51 drvo stupastog javora i 89 grmova i takvim se pristupom smanjuju toplinski otoci u gradu.

-Ovo je još jedan primjer uspješne suradnje Grada Varaždina i komunalnih tvrtki. Nakon što su HEP i Termoplin zamijenili svoje instalacije i mi iz Varkoma smo zamijenili svoje cijevi jer smo znali da su dotrajale i da imamo gubitke vode. Promijenili smo 310 metara mreže i obavili pedesetak priključaka, a Varkom je uložio oko 200 tisuća eura da se ta ulica konačno sredi. Više nećemo raditi parcijalno, radimo temeljito kako bi još više smanjili gubitke vode – rekao je Bruno Ister, direktor Varkoma.

Kada je riječ o dječjem igralištu, ono je uređeno u kvartu koji se ubrzano razvija i u koji dolazi mnogo mladih obitelji. Uložene su 63 tisuće eura plus PDV, a vrijedi istaknuti i da je to već 52. igralište u gradu Varaždinu.

sjever.hr
16.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.