Now Reading:
Za Dom zdravlja Varaždinske županije tri nova vozila i 18 računala – Stričak: Iza svega stoji čovjek, a ovdje svi djelatnici itekako brinu o našim građanima, zato i mi brinemo o njima
Full Article 4 minutes read

Za Dom zdravlja Varaždinske županije tri nova vozila i 18 računala – Stričak: Iza svega stoji čovjek, a ovdje svi djelatnici itekako brinu o našim građanima, zato i mi brinemo o njima

Dom zdravlja Varaždinske županije nabavio je tri nova vozila za patronažnu djelatnost, čija vrijednost nakon provedenog postupka javne nabave iznosi 45.324,69 eura. Vozila će koristiti patronažne sestre na lokacijama Doma zdravlja u Ivancu, Ludbregu i Novome Marofu.

Vozilo je patronažnoj sestri osnovno sredstvo za rad, za odlazak na rad. Ukupno je 35 patronažnih sestara koje i rade djeluju svugdje gdje borave korisnici usluga Doma zdravlja, stoga su im itekako potrebna odgovarajuća vozila, rekao je ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Jurica Veronek.

-U posljednje dvije godine uvelike se trudimo poboljšati uvjete rada svih naših zaposlenika. Uz niz drugih investicija i ova je također hvalevrijedna jer prosjek starosti vozila u Domu zdravlja za patronažnu djelatnost iznosi oko 13 godina. Prošle godine dva, ove godine tri vozila i to uvelike smanjuje taj prosjek, odnosno pomlađuje vozni park – rekao je Veronek.

Uz tri nova vozila, za patronažnu je djelatnost nabavljeno 18 novih prijenosnih računala vrijednih 11.115 eura, čime će svih 35 patronažnih sestara Doma zdravlja raspolagati novim računalima.

-Prijenosna su računala jedno od osnovnih sredstava za rad, osim vozila i patronažne torbe, budući da se svaki obavljeni postupak mora na terenu evidentirati, a isto tako postoji evaluacija svih provedenih postupaka, tako da smo u ovoj godini uz pomoć županijskih sredstava nabavili 18, prošle godine 17 prijenosnih računala i na taj način će sve patronažne sestre imati nova računala – rekao je Veronek istaknuvši da je prosječna starost računala dosad bila čak osam godina.

-U svim djelatnostima nastojimo ravnomjerno ulagati, brinemo o svim djelatnicima, kako bi i oni bili zadovoljni, a to se onda reflektira na zadovoljstvo naših korisnika, odnosno pacijenata – zaključio je Veronek.

Primopredaji vozila i prijenosnih računala nazočio je varaždinski župan Anđelko Stričak koji je istaknuo da je u njegovom mandatu u Dom zdravlja Varaždinske županije uloženo oko milijun i pol eura i to u obnovu zgrada, nabavu opreme, specijalizacije i sada u nabavu novih vozila.

-Kad govorimo o patronažnim sestrama, naglašavam da 35 sestara, koliko ih radi u sklopu Doma zdravlja Varaždinske županije, pokriva svaka po 5100 korisnika. Ove i prošle godine smo im nabavili ukupno pet vozila, nabavili smo im 35 računala i naravno smatramo da će im to pomoći u njihovom radu – rekao je župan.

Patronažna sestra Valerija Kutnjak koja je već prikupila 26 godina radnog staža na patronaži, zahvalila je Varaždinskoj županiji na potpori zbog koje i korisnici brdovitog ruralnog dijela županije, Klenovnik, Donja Voća i Ivanca, imaju potpunu zdravstvenu zaštitu. Kazala je kako u njihovu skrb ulazi cijela obitelj od trudnica, rodilja, novorođenčadi i starijih bolesnika.

Međunarodni dan medicinsko-laboratorijskih djelatnika

Primopredaja vozila i opreme bila je prilika i za obilježavanje Međunarodnog dana medicinsko-laboratorisjikih djelatnika, stoga su i župan Stričak i ravnatelj Veronek uputili čestitke svim djelatnicima, naglasivši kako su i oni važna karika u radu Doma zdravlja, kako u dijagnostici, tako i u prevenciji različitih bolesti.

Posebne čestitke upućene su dvjema djelatnicama – Sanji Tušek i Zdenki Krišto, koje su u Domu zdravlja doživjele 40 godina radnog staža.

-Trenutačno Dom zdravlja Varaždinske županije ima pet liječnika na specijalizacijama. S obzirom da je i danas Dan medicinsko-laboratorijski djelatnika, čestitam im i navodim jedan podatak da se godišnje obavi oko 420 tisuća pregleda ili nalaza. Uvijek ističem da iza svega stoji čovjek, a kao što vidimo, Dom zdravlja Varaždinske županije zaista imamo puno onih koji doista brinu, skrbe o našim građanima – istaknuo je župan Stričak.

Na čestitkama im je zahvalila Sanja Tušek koja je istaknula kako je u njezinom radnom vijeku bilo lijepih i manje lijepih trenutaka.

-Mi smo mala struka, to podrazumijevam da nas ima malo zaposlenih, a odrađujemo veliki dio posla. Dnevno nam kroz ambulantu prođe 200-tinjak ljudi, od kojih je i 30-ak male djece. Sve naše nalaze i uzroke koje uzimamo analiziramo sami u našem laboratoriju i kompletne nalaze izdajemo isti dan. Ono što moram naglasiti jest da imamo izvanrednu komunikaciju s Upravom i uvijek su nam na raspolaganju – izjavila je Tušek.

a.kučić/sjever.hr
15.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.