Now Reading:
Projektima gradnje i dogradnje dječjih vrtića Grad Čakovec osigurat će 128 novih mjesta za djecu u jaslicama i vrtićima
Full Article 2 minutes read

Projektima gradnje i dogradnje dječjih vrtića Grad Čakovec osigurat će 128 novih mjesta za djecu u jaslicama i vrtićima

U okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026., u svibnju 2022. godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, prvi Poziv“. Svrha poziva je bila kroz ulaganje u izgradnju, dogradnju, nadogradnju, rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje predškolskih ustanova osigurati infrastrukturne i materijalne kapacitete za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

Grad Čakovec je na poziv prijavio tri projektna prijedloga koja su pozitivno ocijenjena i odabrana za sufinanciranje. Putem sva tri projekta osigurat će se ukupno 128 novih mjesta za djecu jasličkog i vrtićkog uzrasta.

Prvi projekt dogradnje i opremanja matičnog objekta „Cvrčak“ postojeće ustanove Dječjeg vrtića Cvrčak Čakovec, ukupne je odobrene vrijednosti 324.905,43 eura. Razdoblje provedbe je od 8. ožujka 2023. godine do 30. travnja 2025. godine.

Drugi projekt nadogradnje i opremanja matičnog objekta „Cipelica“ postojeće ustanove Dječjeg vrtića Cipelica Čakovec, ukupne je odobrene vrijednosti 324.905,43 eura, a razdoblje provedbe je od 10. ožujka 2023. godine do 30. prosinca 2024. godine.

Treći projekt izgradnje i opremanja ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje, ukupne je odobrene vrijednosti 726.259,21 eura. Razdoblje provedbe je od 10. ožujka 2023. godine do 15. prosinca 2025. godine.

Putem projekta dogradnje DV „Cvrčak“ dograditi će se i opremiti dva nova dnevna boravka čime će se povećati jasličke kapacitete za dodatnih 24 mjesta formiranjem dviju novih jasličkih skupina. Planirano je otvaranje novih radnih mjesta za četiri odgajatelja i jednu spremačice.

Dogradnjom DV „Cipelica“ povećat će se vrtićke kapacitete za 40 mjesta, formiranjem dviju novih vrtićkih skupina. Planirano je otvaranje pet novih radnih mjesta i to za četiri odgajatelja i jednu spremačicu.

I putem trećeg projekta izgradnja područnog vrtića s kuhinjom u Čakovcu u gradskoj četvrti Jug, Grad Čakovec izgradit će i opremiti novi područni vrtić s kuhinjom u cilju povećanja vrtićkih kapaciteta. Kroz povećan broj dnevnih boravaka za jaslice i za vrtić osigurat će se kapaciteti za 64 mjesta; 24 jasličke djece i 40 djece u vrtićkoj skupini. Planirano je otvaranje novih radnih mjesta za osam odgajatelja, jednog stručnog suradnika, dvije spremačice i jednog kuhar.

sjever.hr
15.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.