Now Reading:
Načelnik Šplajt: Zahvaljujući ulasku u projekt ubrzat ćemo postupak izdavanja građevinskih dozvola
Full Article 2 minutes read

Načelnik Šplajt: Zahvaljujući ulasku u projekt ubrzat ćemo postupak izdavanja građevinskih dozvola

Općina Kumrovec nedavno se prijavila na javni poziv za izradu prostornih planova nove generacije koji je raspisalo Ministarstvo graditeljstva i državne imovine.

–Među prvima smo koji provode novi sustav korištenja prostornih planova nove generacije, tzv. ePlanove. Nakon mjeseci priprema uspješno smo se javili na izmjene i dopune Urbanističkog plana i uređenja poslovne zone ukupne vrijednosti 50.000,00 eura, 100 % financiranih iz EU fondova. Isto tako i na 4. izmjenu i dopunu Prostornog plana uređenja Kumrovca – Jug i kompletne vizure Kumrovca, u ukupnom iznosu 20 tisuća eura, također 100 % financirano iz EU fondova – pojasnio je načelnik Šplajt.

Ulazak u ovaj projekt od velikog je značaja za Kumrovec jer se njime otvaraju nove mogućnosti.

–Ulazimo u jednu novu priču, gdje će biti veća mogućnost e-projektiranja, dobivanja e-građevinskih dozvola te bolju posloženost svih naših zona: gospodarske, trgovačke, stambene i hotelijersko-turističke zone. Sve će to bolje funkcionirati, i što je najbitnije, brži je postupak izdavanja građevinskih dozvola. Rok izrade svih planova je godinu dana. Dakle, sljedeće godine bit će ispunjeni svi zatjevi što se tiče privatnih zahtjeva i ono što je najbitnije, daljnji razvoj Općine Kumrovec.

sjever.hr 15.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.