Now Reading:
Za nastavnike povijesti u srednjim školama održan prigodni skup na temu Domovinskog rata, pozdravio ih i župan Stričak
Full Article 2 minutes read

Za nastavnike povijesti u srednjim školama održan prigodni skup na temu Domovinskog rata, pozdravio ih i župan Stričak

Županijsko stručno vijeće nastavnika povijesti u srednjim školama Varaždinske i Međimurske županije organiziralo je u prostorima Druge gimnazije Varaždin prigodni skup za svoje članove na temu Domovinskog rata; Kultura sjećanja.

Jadranka Jagenčić Šušnjić, voditeljica ŽSV-a učitelja povijesti za Srednje škole Varaždinske županije je naglasila kako joj je izuzetno drago što u radu ovog vijeća može pozdraviti i članove te pripadnike braniteljskih udruga s područja Varaždinske županije koji su dali svoj veliki doprinos oslobađanju cijele Hrvatske.

Prisutne su pozdravili i ravnateljica Druge gimnazije Varaždin Višnja Horvat te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Miroslav Huđek, dok je župan Anđelko Stričak istaknuo važnost čuvanja i poštivanja uspomene na Domovinski rat.

– Izuzetno je važno govoriti i učiti djecu u školama o Domovinskom ratu te o ulozi varaždinskih branitelja u obrani i oslobađanju naše Domovine Hrvatske. Nema ni jednog bojišta na kojem branitelji s našeg područja nisu dali svoj obol i zato je lijepo i ponosno biti „Varaždinac“ u bilo kojem dijelu Hrvatske. Upravo učitelji i profesori povijesti imaju obavezu učenicima prenositi taj slavni period naše povijesti, a pohvalno je da su u svoj rad i aktivnosti uključili one koji su devedesetih bili na prvim crtama bojišnice – rekao je župan Stričak.

Uz predstavnike braniteljskih udruga, na stručnom skupu govorio je i Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata.

Stručni skup su svojim nastupom upotpunili i članovi tamburaškog sastava „Biseri“ , inače hrvatski branitelji, većinom branitelji Vukovara, koji su sudjelovali u obrani Vukovara od 11. rujna do 20. studenog 1991. godine.

sjever.hr

14.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.