Now Reading:
Andreja Marić (SDP), najaktivnija saborska zastupnica u dosadašnjem mandatu, saznajte što nam je rekla
Full Article 4 minutes read

Andreja Marić (SDP), najaktivnija saborska zastupnica u dosadašnjem mandatu, saznajte što nam je rekla

Saznajte što nam je rekla Andreja Marić ( SDP), najaktivnija saborska zastupnica u dosadašnjem mandatu.

Bili ste najaktivnija saborska zastupnica u prošlom saborskom mandatu, s puno argumenata, osobito vezano za zdravstvo. Kako komentirate to?

Dužnost saborske zastupnice smatram časnom i ozbiljnom. Zastupnici izabrani u Sabor trebali bi predstavljati građane, slušati njihove ideje, upite, prijedloge i probleme te biti na svom radnom mjestu. Tako ja shvaćam zadaću saborskog zastupnika i tako sam radila i bila na raspolaganju građanima, te bih tako radila i dalje. Svojim angažmanom pomogla sam da se zakonski riješe određeni višegodišnji problemi s kojima su brojni građani suočeni, ne samo u zdravstvu, već i šire. Osim toga, puno me stvari zanima, nije bilo područja u koje se nisam uključivala u radu u Saboru i izvan Sabora, ukazivala na probleme i predlagala rješenja te podnosila amandmane, a sve je zahtijevalo prethodnu pripremu, puno čitanja i razgovora sa stručnjacima i sugrađanima. A kad si redovan u Saboru, argumentiran i pristojan u raspravama, a govoriti se ne bojim, nije čudno što sam među deset najaktivnijih zastupnika (osma od 151).

Bez obzira na aktivnosti u Saboru, niste prestali obavljati svoju liječničku dužnost u ŽB Čakovec. Koliko je bilo naporno i kako ste uspijevali?

Kad god nije bilo zasjedanja u Saboru (koja su obično bila od srijede do petka), radila sam u našoj Bolnici, kao endokrinolog i dijabetolog, pregledavajući veliki broj pacijenata, radeći od jutra do kasno popodne pa i navečer, tako da nisam zanemarivala svoju struku i brojne pacijente, ne samo iz Međimurja. Plaća je jedna (Sabor+ bolnica), manja nego kad sam samo u bolnici, no nije sve u novcu. Bez podrške obitelji, dobre organizacije, ali često i premalo sna, ne bih mogla sve odraditi. Tu su i druge dužnosti, aktivnosti, rad na terenu, organizirala sam više tribina, javnozdravstvenih akcija, susreta s građanima, no sad sam u naponu snage pa mi ništa nije teško.

Iako ste bili najaktivniji u Saboru, sada ste na 9. mjestu na koalicijskoj listi Rijeke pravde. Jeste li očekivali da ćete biti možda ipak na nekom drugom mjestu, 4.ili 5.?

Na prethodnim izborima bila sam 5. na listi, odlukom tadašnjeg predsjednika Bernardića. Naravno da sam i ja, i brojni naši članovi, ali i građani koji mi se javljaju, očekivala da će predani i marljivi rad sada rezultirati višom pozicijom na listi (Međimurju je dodijeljeno mjesto 4, 8, 9 i 14), no tako je kako je; predsjednik Grbin sastavljao je listu, a koji su pritom bili kriteriji, teško mi je reći. Naravno da je svako mjesto na listi časno, no moj dosadašnji rad vjerojatno nije bio ključni kriterij. Budući da je 9. mjesto, ako se glasa samo za listu, neprolazno, jer glasovi pripadaju prvo onima u vrhu liste, pa mi preostaje borba s preferencijalnim glasovima. Dakle, ako naši građani smatraju da sam dobro i marljivo radila i da zaslužujem novi mandat, molim ih da zaokruže brojku ispred moga imena. Jer samo velikim brojem preferencijalnih glasova (najmanje 10 % ukupnih glasova na našoj listi) preskačem one iznad sebe i osvajam mandat.

Što biste poručili svojim glasačima, što ćete učiniti za njih u sljedećem saborskom mandatu?

Kao i u dosadašnjem mandatu nudim marljiv, pošten, predan i ozbiljan rad u Saboru, u bolnici i u svemu što radim. Drugačije ne znam. Trudim se pomoći našim građanima koliko god mogu i na raspolaganju sam im.

Nismo svi u politici isti!

Izađite na izbore, jer je svaki glas važan.

Apeliram na građane da pažljivo biraju za koga će glasati, da ne daju podršku onima koji su ih već do sada prevarili, razočarali i izigrali. Glas za mene garancija je da ću vas savjesno i odgovorno predstavljati u Saboru. Moj obraz je čist, nisam nikome na prodaju, imam svoj integritet, a moja politička opcija- SDP, jedina, sigurno neće ići s dosadašnjom vladajućom opcijom HDZ-a. Stoga, dajte nam svoje povjerenje, imamo kvalitetan program kojim ćemo omogućiti našim građanima da bolje i kvalitetnije žive – od većih mirovina, plaća, uređenijeg i dostupnijeg zdravstva, besplatnih vrtića, dječjeg doplatka, priuštivih stanova, brige za mlade i naše starije, odnosno sve sugrađane, itd.

U 3.izbornoj jedinici birajte listu 15, zaokružite ciljano kandidatkinju 9, prim. dr. sc. Andreja Marić, dr. med.

Hvala svima!

sjever.hr 14.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.