Now Reading:
Župan Kolar dodijelio 340 tisuća eura vrijedne potpore za kulturu za 176 projekata
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar dodijelio 340 tisuća eura vrijedne potpore za kulturu za 176 projekata

Kao i svake godine i u ovoj godini je Krapinsko-zagorska županija u svom proračunu izdvojila određena sredstva za programe i projekte iz područja javnih potreba u prioritetnim područjima u kulturi, a to su djelatna zaštita očuvanja i održivog upravljanja kulturnom baštinom, arhivska djelatnost, izdavalačka djelatnost, muzejsko-galerijska djelatnost, knjižničarska djelatnost, manifestacije u kulturi, djelatnost i rad zajednice kulturno-umjetničkih udruga, programi urbane kulture i kulture mladih te međunarodna kulturna suradnja. Ugovore korisnicima je dodijelio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar sa svojom zamjenicom Jasnom Petek.

Ove godine je na Javni poziv pristigla 191 prijava, a 176 projekata je odobreno za financiranje, četiri više nego 2023. godine, za što je izdvojeno nešto manje od 340 tisuća eura.

Tijekom dodjele ugovora korisnicima župan Kolar se zahvalio svima koji se bave kulturom te na dobivenim sredstvima.

Veliki je broj prijava i veliki je broj projekata koji su odobreni za financiranje i mi smo se trudili u okvirima naših mogućnosti pokriti sve zahtjeve koji su pristigli. Ono što mogu reći je da ćemo kontinuirano podizati ovaj iznos kroz godine od 10 posto, a kroz EU program biti će novih investicija, programa i projekata te uz gradove i općine vjerujem da ćemo uspjeti našu kulturu podignuti na razinu više – kazao je župan dodajući kako je KAJ izričaj, način života koji smo naslijedili od naših roditelja, baka i djedova te je zagorski kulturni identitet uistinu bogat i jak.

Ovogodišnja dodjela ugovora održana je u Galeriji Antuna Augustinčića u Klanjcu, pa je domaćin bio i gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek koji je istaknuo kako je Klanjec grad velikih plemenitih ljudi, kulture i tradicije.

-Ova galerija jedan je od primjera velikih i plemenitih ljudi, jer Antun Augustinčić, rođen Klanjčan, još za svoga života svu svoju ostavštinu ostavio je gradu Klanjcu, da ju čuvamo da ju na neki način prezentiramo – rekao je gradonačelnik Brlek dodajući kako se jedino u Klanjcu mogu vidjeti sarkofazi i nigdje više u Hrvatskoj.

msopek/sjever.hr 14.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.