Now Reading:
Župan Koren potpisao ugovore o sufinanciranju programa i projekata vjerskih zajednica, vrijedne preko 152 tisuće eura
Full Article 2 minutes read

Župan Koren potpisao ugovore o sufinanciranju programa i projekata vjerskih zajednica, vrijedne preko 152 tisuće eura

U Županijskoj upravi Koprivničko-križevačke županije potpisani su ugovori o sufinanciranju programa i projekata vjerskih zajednica s područja županije.

Ove godine iz Županijskog proračuna će se sa 152.400 eura sufinancirati projekti zaštite i održavanje sakralnih objekata, programi provođenja vjerskih manifestacija i obilježavanja blagdana 29 vjerskih zajednica, što je u odnosu na prethodnu godinu za 57 tisuća eura više.  

Župan Darko Koren potpisao je ugovore s predstavnicima vjerskih zajednica – dekanom Koprivničkog dekanata  Dominikom Vukalovićem, dekanom Đurđevačkog dekanata Tomislavom Leskovarom, dekanom Virovskog dekanata Marijanom Kovačićem, dekanom Križevačkog dekanata Stjepanom Sovičekom i jerejem Srpske pravoslavne crkvene opštine Velika Mučna Radovanom Dimitrićem.

Koren je tom prilikom istaknuo odličnu suradnju koju Županija već dugi niz godina ima s vjerskim  zajednicama te naglasio važnost koju one imaju za društvo, posebno u današnjem vremenu koje je opterećeno mnogim problemima. Potrebe su velike i mnogo je župa, no s obzirom na to da vjerske zajednice moraju održavati sakralne objekte koje su naše kulturno blago, pomoć koju Županija pruža je jedan oblik djelovanja kojom se čuva baština za buduće generacije, pojasnio je župan te kazao kako će Županija uvijek biti partner na kojeg se može osloniti.

Predstavnici vjerskih zajednica su zahvalili na pomoći te istaknuli prijateljski i partnerski odnos koji se gaji sve ovo vrijeme. Povećanje sredstava i veći broj projekata i zajednica koji ove godine dobivaju pomoć, znak su velike brige Županije za potrebe koje u svojem radu župe imaju, istaknuli su dekani. 

sjever.hr 05.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.