Now Reading:
NISMO NEVIDLJIVI Svjetski je dan svjesnosti o autizmu
Full Article 2 minutes read

NISMO NEVIDLJIVI Svjetski je dan svjesnosti o autizmu

Savez udruga za autizam ove godine obilježava Svjetski dan svjesnosti o autizmu 2. travnja uz slogan NISMO NEVIDLJIVI.

Ovaj slogan, koji će biti zajednički mnogim organizacijama u području autizma diljem cijele Europe, jasno ukazuje i na probleme i izazove s kojima se suočavaju autistične osobe u Hrvatskoj. S tim na umu, SUZAH je pripremio niz aktivnosti i akcija u nadolazećem razdoblju koji pružaju priliku za zajedničko obrazovanje, podizanje svijesti i poticanje inkluzije osoba s autizmom u društvu.

Inače, prema zadnjim podacima HZJZ-a iz 2022., u Hrvatskoj živi oko 4000 osoba s poremećajima iz spektra autizma. Stručnjaci ističu da broj značajno raste te da je vidljivost takvih osoba u društvu slaba.

Udruga za autizam i ostale neurodivergentnosti, samozastupanje i kulturu različitosti.Udrugom ASK u suradnji sa Savezom udruga za autizam Hrvatske organizira Konferenciju o mentalnom zdravlju osoba s autizmom. Ova konferencija okuplja stručnjake iz područja mentalnog zdravlja kako bi raspravljali o najnovijim saznanjima o spektru autizma.

-Na sami Svjetski dan svjesnosti o autizmu 2. travnja potaknut ćemo medije da podrže SUZAH u promjeni zakona o povlasticama u prometu. Inicijativu za promjenu i veću inkluzivnost zakona u pitanju potpisalo je 16 udruga u području autizma i cijele Hrvatske. Naše pravo na mobilnost i usluge nije stvar pregovora i NISMO NEVIDLJIVI – poručili su iz Udruge.

foto: caleb woods – unsplash free
sjever.hr/suzah.hr
02.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.