Now Reading:
Političari sa sjevera Hrvatske u jednome su složni: svi očekuju pobjedu na predstojećim izborima!
Full Article 2 minutes read

Političari sa sjevera Hrvatske u jednome su složni: svi očekuju pobjedu na predstojećim izborima!

Nakon što je Državno izborno povjerenstvo objavilo popis političkih stranaka i grupa birača za parlamentarne izbore koji će se održati 17. travnja, i službeno je počela izborna promidžba za parlamentarne izbore.

Nekoliko se kandidata s različitih lista okupilo na Uskrsni ponedjeljak u Loboru, na 23. Hrvatskom festivalu Žudija, a među njima je bio nositelj zajedničke liste HDZ-a, HSLS-a, HDS-a, HNS-a i HSU-a za 3. izbornu jedinicu, varaždinski župan Anđelko Stričak.

-U kampanju krećemo sutra u 9 sati, a očekujem najbolji rezultat do sada – kratko je na pitanje je li krenuo u kampanju odgovorio Stričak. Zašto sutra u 9? Zato što će upravo u to vrijeme u Varaždinu početi predstavljanje liste HDZ-a, HSLS-a, HDS-a, HNS-a i HSU-a.

Odmah iza Stričaka, na listi je njegov stranački kolega Zoran Gregurović, predsjednik HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, donedavno zastupnik u Hrvatskom saboru i gradonačelnik Krapine.

-Ne znam jesu li riješene žalbe, ali kampanja polako počinje, no ovo događanje ne bih vezao uz kampanju jer mi smo tu svi domaći, svi zajedno. Očekujem ono što svi očekujemo, a to je pobjeda Hrvatske demokratske zajednice i treći mandat predsjednika Vlade Andreja Plenkovića – rekao je Gregurović.

Pobjedu na parlamentarnim izborima očekuje i SDP-ov krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, treći na zajedničkoj listi SDP-a, HSS-a DO i SIP-a, Reformista i Glasa, a istaknuo je da je za sjever tradicionalna korektna predizborna kampanja.

-Mislim da za nas koji smo u izvršnoj vlasti ovo nije neka posebna stvar, mi smo u kampanji, radeći svoj posao, praktički svaki dan. Oni koji su se uključili u kampanju i žele nešto postići u tri tjedna, budite uvjereni da je to unaprijed osuđeno na propast – izjavio je Kolar.

Jedina koja danas nije željela komentirati izbore, odnosno predizbornu kampanju bila je načelnica Općine Lobor, HDZ-ova zastupnica Ljubica Jembrih, inače deveta na stranačkoj listi, kojoj je važnije bilo događanje kojem je Općina bila domaćin.

a.kučić/sjever.hr
01.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.