Now Reading:
Nedaleko od Križevaca napadnut djelatnik Hitne medicinske pomoći
Full Article 2 minutes read

Nedaleko od Križevaca napadnut djelatnik Hitne medicinske pomoći

U Novom Glogu nedaleko od Križevaca ovog su vikenda napadnuti djelatnici Hitne medicinske službe. Na poziv da ima ozlijeđenih u jednom ugostiteljskom objektu u Novom Glogu, kada su stigli na tu lokaciju djelatnici su i sami napadnuti.

-Kada su došli tamo, shvatili su da se radi o tučnjavi, zbog čega je potom tek tada kontaktirana policija. Tijekom intervencije koju su pružali naš liječnik i zdravstveni tehničar i sam vozač je napadnut od jednog od sudionika u toj tučnjavi. Ta osoba je prvo udarila naše vozilo, a potom i našeg vozača – rekla je za HRT Zlatica Kučko-Gudelj, ravnateljica Zavoda za Hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije.

Napadnuti vozač hitne, koji srećom ima lakše ozljede, oglasio se na stranici Hitna 194 koja je i objavila snimke napada. Zahvalio je ministru zdravstva koji ga je nazvao i ponudio mu pomoć. Ističe da radi u hitnoj pomoći već 40 godina te da je baš svog napadača nekoliko minuta prije podignuo s ceste na kojoj je ležao.

-Napadnuti sam vozač i želim Vam se još jednom zahvaliti. Prije svega, želim se zahvaliti ministru zdravstva, gospodinu Berošu što me je nazvao i dao punu podršku i ponudio svu moguću pomoć kao i ravnateljici ZZHM Koprivničko križevačke županije koja je stala u zaštitu svojih djelatnika. Želim se također zahvaliti stranici Hitna uživo 194, kao i svima vama koji mi na društvenim mrežama dajete podršku. Nažalost, moram naglasiti i to da osoba koja me je napala vjerojatno neće biti kazneno procesuirana, što nema nikakve logike jer postoje tri osnovne javne službe, policija, vatrogasci i hitna, a sad hitnjaci odjednom nisu službene osobe – objava je napadnutog djelatnika Hitne na FB profilu “Hitna 194”.

Predsjednik Sindikata hitne medicine ističe da su sve učestaliji napadi na djelatnike diljem Hrvatske te upozorava da su već nekoliko puta tražili izmjene zakona.

-Zar je potrebno stvarno da neki djelatnik intervencijske pomoći smrtno strada da bi se donio zakon da su djelatnici hitne medicinske pomoći službene osobe? Mi smo vani, radimo na ulici… Mi nismo na ovaj način adekvatno zaštićeni – izjavio je za medije predsjednik Sindikata Hitne medicine Danijel Šota.

sjever.hr/vijesti.hrt.hr/fb- hitna 194
01.04.2024.

Input your search keywords and press Enter.