Now Reading:
Međimurski župan Matija Posavec uputio čestitku povodom Uskrsa
Full Article 2 minutes read

Međimurski župan Matija Posavec uputio čestitku povodom Uskrsa

Povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, uskrsnu čestitku je uputio međimurski župan Matija Posavec, koju prenosimo u cijelosti.

“Neka nam Uskrs osvijetli put u plemenitost

Poštovane i drage Međimurke i Međimurci, simbolika ovog velikog blagdana pred nama, sadržana u Kristovu uskrsnuću, neka nas podsjeti da nam postojanost vjere daje snagu kojom možemo izdržati svaku kušnju i zadržati dobrotu u srcu. Put solidarnosti u našem kraju utrli su nam naši preci.

Međimurke i Međimurci oduvijek su izvan granica našega cvetnjaka med dvemi vodami slovili za miroljubive i marljive ljude, samozatajne, ali velikog srca. Zato smo mnoge vrijednosti izgradili bez ičije pomoći, zato je u Međimurskoj županiji rođena Zaklada solidarnosti Katruža, koja je godinama utočište mnogim ljudima okovanima bolešću i strahom od njezinih posljedica, zato u riječ razvoj nikada ne smijemo zaboraviti ugraditi humanost i empatiju. Naše Međimurje je toplo krilo svom narodu i svima koji ovdje požele podići dom. Kroz simboliku Uskrsa sagledajmo svijet koji gradimo te nastavimo njegovati sve dobro i plemenito iz tog odraza.

Pronađite novo vrelo snage u ovom blagdanskom ozračju, u ljubavi kojom ste okruženi i koju darujete bližnjima. Kažu da se ljubav i poštovanje dijeljenjem množe i ta je mudra misao putokaz prema najvišim vrijednostima kojima nas, kršćane, uči svjetlo Uskrsa. Neka nam uskrsna nada osvijetli put plemenitosti i učini nas boljima.

Vama i vašim bližnjima želim obilje mira i blagodati zajedništva, te sretan i blagoslovljen Uskrs!”

sjever.hr

31.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.