Now Reading:
U Koprivničko-križevačku županiju stiže 13 milijuna eura bespovratnih sredstava za dva turistička projekta
Full Article 2 minutes read

U Koprivničko-križevačku županiju stiže 13 milijuna eura bespovratnih sredstava za dva turistička projekta

U četvrtak je u Zagrebu održana svečanost dodjele bespovratnih sredstava za 16 projekata u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za poziv Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti.

Riječ je o projektima izgradnje ili obnove infrastrukture aktivnog turizma, posjetiteljske infrastrukture i infrastrukture u funkciji razvoja lječilišnog i wellness turizma, u ukupnoj vrijednosti od 106 milijuna eura.

Svečanosti su prisustvovali koprivničko-križevački župan Darko Koren, načelnik općine Gola Stjepan Milinković i pročelnik Darko Masnec s obzirom na to da u Koprivničko-križevačku županiju stižu bespovratna sredstva za dva značajna projekta – rekonstrukciju dvorca Inkey (ukupne vrijednosti 12,9 milijuna eura, od čega je 10,1 milijuna eura bespovratnih sredstava) te Interpretacijskog centra „Bolenov dravski put“ kojim će se obnoviti i opremiti stara zgrada župnog dvora u Goli i izgraditi riječna marina na rijeci Dravi (ukupna vrijednosti projekta 3.5 milijuna eura, od čega je 2,9 milijuna eura bespovratnih sredstava).

Ugovore je dodijelila ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac koja je naglasila kako su ova ulaganja usmjerena na slabije razvijena turistička područja i kontinentalnu Hrvatsku te će ista doprinijeti kvaliteti života stanovnika.

Uime dobitnika sredstava obratio se župan Koren koji je zahvalio Vladi RH i Ministarstvu turizma i sporta što su prepoznali važnost projekata za ovaj kraj te PORA Regionalnoj razvojnoj agenciji koja je pripremala projektno-tehničku dokumentaciju.

– Ovih 13 milijuna eura bespovratnih sredstava koja smo osigurali za ova dva projekta u Koprivničko-križevačkoj županiji ogroman su vjetar u leđa koja će pomoći ne samo u realizaciji projekata već i dodatnom razvoju turističke ponude na našem području – poručio je župan te čestitao i ostalim dobitnicima.

foto: kckzz.hr
sjever.hr/kckzz.hr
29.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.