Now Reading:
Na Veliki petak, humanitarnoj akciji podjele pečenih ribica u Nedelišću pridružila se i SDP-ova saborska zastupnica i liječnica Andreja Marić
Full Article 2 minutes read

Na Veliki petak, humanitarnoj akciji podjele pečenih ribica u Nedelišću pridružila se i SDP-ova saborska zastupnica i liječnica Andreja Marić

U Nedelišću se već tradicionalno na Veliki petak održava humanitarna akcija povodom Uskrsa, koja uključuje podjelu pečenih ribica.

Ova lijepa inicijativa odvijala se na parkiralištu kod župnog dvora u Nedelišću, a ribice su pripremali članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Podružnice Nedelišće te članovi Sportskog ribolovnog društva „Amur“. Svi dobrovoljni prilozi prikupljeni tijekom ove akcije namijenjeni su za pomoć onima kojima je potrebna.

Ovoj humanitarnoj akciji pridružila se i čakovečka liječnica i saborska zastupnica te kandidatkinja za Sabor u 3. izbornoj jedinici prim dr sc Andreja Marić, dr med, u društvu načelnika Općine Nedelišće Nikole Novaka.

Doktorica Marić među najaktivnijim je zastupnicima u ovom posljednjem desetom sazivu Sabora, uvijek među prvih 10 od ukupno 151 zastupnika i zastupnica. Bavi se ne samo temama iz zdravstva, već različitim područjima bitnima za naše građane. Osim redovnog saborskog djelovanja radi i dalje u Županijskoj bolnici Čakovec, kao endokrinologinja i dijabetologinja. Naglašava važnost prevencije i edukacije stanovništva, očuvanja zdravlja i ranog otkrivanja te pravovremenog liječenja bolesti. Ističe kako je bitno uključivati se i u humanitarne akcije i podržati djelovanje udruga.

Sredstva prikupljena na današnjoj humanitarnoj akciji namijenjena su Udruzi koja pomaže razvoju palijativne skrbi „Pomoć neizlječivima“. Podsjećamo da je nedavno doktorica Marić sa svojim suradnicama održala izrazito posjećenu tribinu u Čakovcu na temu „Problemi i prava onkoloških bolesnika u sustavu zdravstva i socijalne skrbi“, a tribine su se nastavile u Požegi i Delnicama, a plan je obići više gradova u Hrvatskoj.

sjever.hr 29.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.