Now Reading:
Horor u Splitu: Muškarac zatvorio i zlostavljao 67 pasa i dva vuka, uhićen je
Full Article 1 minutes read

Horor u Splitu: Muškarac zatvorio i zlostavljao 67 pasa i dva vuka, uhićen je

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem (64) za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenih dijela Ubijanje ili mučenje životinja i Uništavanje zaštićenih prirodnih vrijednosti, javlja Policijska uprava splitsko-dalmatinska, a prenosi 24sata.hr.

U četvrtak, 27. ožujka uhitili su ga i doveli u službene prostorije, a u događaj je uključena i veterinarska inspekcija Državnog inspektorata, koja obavlja inspekcijski nadzor i poduzima mjere iz svoje nadležnosti.

– Obavljenim očevidom veterinarska inspekcija je utvrdila da se na lokaciji u Splitu nalazi ukupno 69 životinja, 61 odraslih pasa, šest štenaca i dva vuka, te je u tijeku postupak zbrinjavanja pronađenih životinja i daljnje poduzimanje mjera sukladno zakonskim propisima. Dva vuka koje je posjedovao, mužjaka i ženku su strogo zaštićena vrsta sukladno Pravilniku o strogo zaštićenim vrstama. Životinje je zanemarivao, te im je ograničavao kretanje tako da im je uzrokovao bol, patnju i ozlijede – izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske.

FOTO: PU splitsko-dalmatinska

sjever.hr/24sata.hr 29.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.