Now Reading:
Sanja Šelendić i Davor Milaković su obrtnici godine u Koprivničko-križevačkoj županiji
Full Article 4 minutes read

Sanja Šelendić i Davor Milaković su obrtnici godine u Koprivničko-križevačkoj županiji

U prostorima Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije danas je održana svečana dodjela priznanja Hrvatske obrtničke komore i županijske Obrtničke komore za 2023. godinu. Priznanja se svake godine dodjeljuju zaslužnim obrtnicima za doprinos razvoju obrtništva i obrtničkim udruženjima na prijedlog županijske Obrtničke komore i udruženja obrtnika u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu.

Svečanosti su uime Županije prisustvovali župan Darko Koren i njegov zamjenik Ratimir Ljubić, a ispred Grada Koprivnice zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž. Uvodno se obratila predsjednica županijske Obrtničke komore Irena Kovačić, zahvalivši obrtnicima i nagrađenima na svemu što čine za gospodarstvo na području županije.

– Živite obrtništvo 24 sata dnevno i definitivno zaslužujete ova priznanja. Svjesno smo da posao koji obavljamo nije lagan, no isto tako znamo da strukovna i obrtnička zanimanja nisu nikad bila više cijenjena nego danas. Sve poteškoće kroz koje prolazimo učinile su nas još jačima, a uz pomoć naših partnera Županije, Grada i strukovnih udruženja idemo naprijed s velikim optimizmom – poručila je Kovačić i dodala da u Koprivničko-križevačkoj županiji trenutno posluje 2049 obrtnika što je za 193 više nego prošle godine.

Zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž pridružila se čestitkama i naglasila važnost podrške lokalnom gospodarstvu.

– Veseli nas porast broja obrta unatrag godinu dana. To je znak da i potpore koje vam Grad i Županija dodjeljuju imaju smisla. Najvažnije je djecu naučiti na domaću kvalitetu i da su ruke naših obrtnika iznimno vrijedne. Svaki potrošeni euro u domaćoj radinosti hrani te obitelji i treba ih podržavati kupnjom njihovih proizvoda – rekla je Ostriž.

Župan Koren je istaknuo da obrtništvo svakog dana pokazuje da je najotporniji i najžilaviji dio gospodarstva te se složio sa zamjenicom gradonačelnika da treba snažnije podržavati nacionalnu komponentu proizvodnje.

– Obrtništvo ima izuzetno važnu ulogu u društvu, možemo reći kako je ono i čuvar obitelji jer velika većina obrtnika nasljeđuje obrte i nastavlja započeti posao u obitelji. Dakle, važna je ta društvena komponenta, koja je i put očuvanja obiteljskih zajednica te svojevrsna garancija da će ljudi ostati živjeti ovdje i dalje razvijati svoja umijeća i proizvode te od toga živjeti. Županija kroz različite potpore nastoji pomoći na tom putu, primjerice kroz START UP program kojim potičemo obrtnike da pokrenu svoje obrte, ta se potpora i broj korisnika svake godine povećava. Svjesni smo da nje lako biti obrtnik, on koji nisu probali možda i ne znaju koliko je potrebno truda i odricanja da se uspije, no vi to najbolje znate i zbog toga vam iskreno čestitam na ovim uspjesima koje ste postigli – naglasio je župan te pohvalio rad Obrtničke komore koja u suradnji sa Županijom pomaže obrtništvo i poduzetništvo kroz svoje programe.

Obrtnicom godine proglašena je Sanja Šelendić iz Križevaca, dok je obrtnik godine Davor Milaković iz Reke.

Povelje za izniman doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih institucija dobili su: Lidija Huten, Nadica Zemun, Stjepan Stručić i Zdravko Jurjević. Priznanja za izniman doprinos razvoju obrtništva i unaprjeđivanju rada obrtničkih asocijacija uručena su: Kseniji Kolarević, Sanji Šelendić i Vlasti Puklavec. Zahvalnice za izniman doprinos poticanju i unaprjeđenju rada obrtničkih asocijacija dobili su: Anita Harambašić, Brankica Kolomaz i Renata Lohajner. Priznanje za doprinos razvoju i promidžbi obrtništva zaslužili su: Martina Vrabelj Šegovec, Alen Glavica, Lidija Vasiljević i Marijan Huzjak. Zahvalnicu za doprinos razvitku obrtništva i obrtničkih institucija primili su: Renata Lohajner, Željko Dragač, Franjo Posarić, Goran i Zoran Prilika, Krunoslav Posavec i Jasna Šostarec.

Foto: Koprivničko-križevačka županija
sjever.hr
27.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.