Now Reading:
FOTO Vuzem u Krapini još je jednom bio pun pogodak!
Full Article 3 minutes read

FOTO Vuzem u Krapini još je jednom bio pun pogodak!

Nakon odličnog odaziva protekle godine, u Krapini je ovoga četvrtak u Parku Matice hrvatske po drugi puta održan Vuzem u Krapini.

Kako je objasnio gradonačelnik Zoran Gregurović, grad je već prijašnjih godina uvijek bio ukrašen uskrsnim pisanicama, stoga se rodila ideja i za organizacijom manifestacije kako bi imali program uoči Uskrsa.

– Danas imamo program i Uskrsni sajam, najviše za naše najmlađe koji su budućnost ovoga grada. Danas je ovdje puno radionica za djecu, predstava i raznih drugih događanja. Nadam se da će i vrijeme poslužiti jer ovdje je veselo i uistinu mi je drago što se skupio veliki broj djece ovdje u središnjem gradskom parku – rekao je gradonačelnik .

Mnogi posjetitelji tako su imali priliku na sajmu kupiti uskrsne proizvode koje su izradile vrijedne ručice djece iz vrtića i osnovnih škola, te razno razne rukotvorine i delicije, kao i sudjelovati na radionicama i ostalim organiziranim aktivnostima.

Već tradicionalno, u parku su postavljene velike uskrsne pisanice, a svake godine dodaje se po jedna nova pisanica sa novim motivom. Na ovogodišnjoj pisanici nalazi se portret Vilibalda Sluge, bivšeg gradonačelnika Grada Krapine, koji ove godine obilježava 170 godina rođenja.

– Jedan od sigurno najzaslužnijih gradonačelnika ili građana Krapine u povijesti, koji je bio 40-ak godina gradonačelnik. To je jedan Krapinac za kojeg smatram da ga se uistinu treba sjetiti, a vjerujem da smo malo i kroz ovu pisanicu dali i drugima da ga se prisjete, kao i svega onoga dobroga što je napravio za naš grad – rekao je gradonačelnik.

U parku se zasada nalazi devet pisanica, dok malih ima puno više. Od tih devet pisanica, čak sedam njih oslikala je Maja Vukina Bogović, ravnateljica Gradske knjižnice Krapina.

– Pisanice radim već sedam godina i ove godine sam postavila svojevrsni rekord jer sam napravila čak 23 pisanice. Oslikavala sam ih za cijelu Hrvatsku, ali i Bosnu. Počinje od pripreme skice, slikam akril malim kistom i sve traje nekoliko dana – rekla je Vukina Bogović.

Manifestacija je ujedno bila i prilika za dodjelu priznanja dobitnicima Krapinskog pušleka za najljepše uređene okućnice, pa su tako nagrade otišle u obitelj Marković, obitelj Puh te Caffe bar Saloon.

– Mislim da se uistinu svi trude i bilo je vrlo teško izabrati koji su najljepši, konkurencija je bila dobra i velika. Drago mi je što naši sugrađani puno ulažu u cvijeće na balkonima, u uređenje okućnica, i to je nešto što je prekrasno, a, osim toga, to čini sliku našega grada – poručio je gradonačelnik Gregurović.

sjever.hr

27.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.