Now Reading:
Za uređenje novog igrališta za mališane Dječjeg vrtića, Općini Konjščina odobreno 29.700 eura
Full Article 2 minutes read

Za uređenje novog igrališta za mališane Dječjeg vrtića, Općini Konjščina odobreno 29.700 eura

Iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade stigla je Odluka o raspodjeli financijskih sredstava za projekte usmjerene na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2024. godini, a među odobrenim projektima je i onaj Općine Konjščina.

Naime, Općini je odobreno 29.700 eura za projekt modernizacije dječjeg igrališta unutar Dječjeg vrtića Konjščina te je time nastavljen niz uspješno prijavljenih projekata za sufinanciranje iz vanjskih izvora.

Zadovoljstvo dobivenim financijskim sredstvima iz Državnog proračuna izrazila je i općinska načelnica Anita Krok.

– U veljači smo se prijavili na Javni poziv te nam je, zahvaljujući dobrom radu tima Općine, projekt i odobren. Dobivena sredstva namijenjena su za uređenje novog dječjeg igrališta za naše mališane koji polaze Dječji vrtić. Na taj način poboljšat ćemo materijalne uvjete, podići kvalitetu pružanja usluge predškolskog odgoja i pridonijeti sigurnosti boravka djece u vrtiću – rekla je načelnica Krok i dodala da ovih dana počinju i radovi na dogradnji Dječjeg vrtića Konjščina, čime će se stvoriti uvjeti za boravak još 40 mališana. Kako je kazala, mjesto u dječjem vrtiću najvažnija je demografska mjera koja jedina usklađuje privatni i profesionalni život roditelja, a djeci pruža primarnu socijalizaciju.

Dodajmo da je na Javnom pozivu Središnjeg državnog ureda kriterije zadovoljilo ukupno 148 gradova i općina, kojima je za poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima ukupno dodijeljeno 3,3 milijuna eura.

sjever.hr 26.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.