Now Reading:
Koprivničko-križevački župan Darko Koren: Nismo zvali Milanovića na Dan županije, nadamo se da će doći Plenković
Full Article 2 minutes read

Koprivničko-križevački župan Darko Koren: Nismo zvali Milanovića na Dan županije, nadamo se da će doći Plenković

Vodstvo Koprivničko-križevačke županije na obilježavanje 31. obljetnice županije, zakazane za 11. travnja, nije pozvalo predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, već da se nadaju dolasku premijera Andreja Plenkovića. Potvrdio je to u utorak Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije koji vlast obnaša uz pomoć HDZ-a.

Predsjednik je bio na prošlogodišnjoj svečanoj sjednici Županijske skupštine pa bismo željeli da joj ove godine nazoči premijer – rekao je Koren Hini, dodavši kako je Plenković u nekoliko navrata posjetio Koprivničko-križevačku županiju, ali ni jednom na svečanoj sjednici.

Prošle godine pozivnice su poslane na adrese predsjednika i premijera. Milanović je odmah prihvatio poziv, što nije dobro sjelo Plenkoviću koji se tog dana nije pojavio u Koprivnici.

Bojkot HDZ-ovaca bio je očit pa se na Danu županije nije pojavio ni jedan ministar, čak ni HDZ-ov saborski zastupnik, prije toga zamjenik župana Darko Sobota.

Bila je to neugodna situacija za Korena, bliskog HDZ-u, koji je novinarima tada rekao kako je običaj na takve događaje slati pozivnice na Pantovčak i u Banske dvore.

Koprivničko-križevački župan i predsjednik Mreže nezavisnih lista ne može vladati bez koalicijskog partnera, a prošlog je tjedna ostavio otvorenu mogućnost da se njegovo ime nađe na HDZ-ovoj listi za Sabor u 2. izbornoj jedinici, navodi Hina.

foto: arhiva
sjever.hr/hina.hr
26.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.