Now Reading:
Grad Prelog nastavlja s mjerom provođenja javnih radova: potpisana nova dva ugovora
Full Article 1 minutes read

Grad Prelog nastavlja s mjerom provođenja javnih radova: potpisana nova dva ugovora

Grad Prelog već je nekoliko godina uključen u mjeru provođenja javnih radova. A da će se s ovom praksom nastaviti i u budućnosti potvrđeno je u utorak, 26. ožujka, potpisom nova dva ugovora. Ugovori su potpisani u prostoru Gradske vijećnice od strane gradonačelnika Ljubomira Kolareka i u prisutnosti pročelnice Upravnog odjela za upravu i društvenu djelatnost Miljenku Radović i direktora preloške Marine Nevena Hercigonje, na čijem prostoru će zaposleni iz ove mjere i obavljati dio radova.

Pod javnim radom smatra se društveno koristan rad koji se odvija u ograničenom vremenskom razdoblju u okviru kojeg se omogućuje sufinanciranje i financiranje zapošljavanja nezaposlenih osoba prijavljenih u evidenciju nezaposlenih osoba koju vodi Zavod iz ciljanih skupina.

Program javnog rada mora se temeljiti na društveno korisnom radu iniciranom po lokalnim zajednicama ili organizacijama civilnog društva. Javni rad mora biti neprofitan i povremen u mjeri da nije konkurentan postojećim poslovnim subjektima koji obavljaju gospodarsku djelatnost na tom području. Prednost pri dodjeli imaju programi iz područja socijalne skrbi, edukacije, zaštite i očuvanja okoliša te održavanja i komunalnih radova.

sjever.hr
26.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.