Now Reading:
Dječja „Crazy Hill” utrka i biciklističko Gravel natjecanje za kraj ludbreškog „Welcome spring festivala”
Full Article 2 minutes read

Dječja „Crazy Hill” utrka i biciklističko Gravel natjecanje za kraj ludbreškog „Welcome spring festivala”

Posljednji dva sportska događaja ovogodišnjeg „Welcome spring festivala” u Ludbregu održana su proteklog vikenda. Subotnje prijepodne bilo je rezervirano za trčanje. Ovoga puta trčali su najmlađi, odnosno učenici od prvog do osmog razreda osnovnih škola na popularnom „Crazy Hill kids” trailu.

Trčalo se u četiri kategorije, a u dobrom raspoloženju i odvažnosti nije ih omeo ni vjetar koji je nemilosrdno puhao.

Dan kasnije bio je rezerviran za biciklizam. Gravel Ludbreg, uzbudljiva biciklistička utrka postala je nezaobilazno proljetno događanje za sve ljubitelje biciklizma. Ovogodišnje izdanje okupilo je više od 120 biciklista.

– Četvrtu godinu zaredom održavamo ovu utrku u Ludbregu. Većina biciklista dolazi iz sjeverozapadne Hrvatske, a imamo i nekoliko natjecatelja iz Slovenije – rekao je Bruno Radotić.

Ovogodišnja novost bila je uz već dobro poznatu rutu od 77 kilometara i 1300 metara penjanja, i kraća ruta od 58 kilometara i 759 metara penjanja. Kružne rute vodile su od ludbreških ravnica i livada preko šuma do Apatovca, gdje se rute ubrzo razdvajaju te duža vodi prema vrhu Kalnika i nazad do Ludbrega, dok je kraća ruta vodila putevima prekrasne kalničke šume prema Slanju te konačno Ludbregu. Očaravajuća priroda i uglavnom makadamski putevi pružaju izazovno i uzbudljivo biciklističko iskustvo.

Na dužoj dionici najbrži je bio Matija Kvasina, ispred Saše Vidovića i Denisa Bogovića. U utrci na 58 kilometara prvo mjesto osvojio je Josip Žugec, drugi je bio Patrik Bogović, a treći Luka Velić. U e-bike kategoriji najbrži je bio Tomislav Matešić, drugi Dario Žagar, a treći Davor Čosić.

Kod žena je na 77 kilometara prva bila Kristina Lukačević, a druga Jelena Žučko. U utrci na 58 kilometara najbrža je bila Zlatica Pernjak, druga je bila Lorena Škalac, a treća Stefany Štefanec.

Foto: FB Welcome Spring Festiva
sjever.hr/ludbreg.hr
26.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.