Now Reading:
Župan Posavec obišao radove na Područnoj školi Zasadbreg vrijedne 660 tisuća eura
Full Article 2 minutes read

Župan Posavec obišao radove na Područnoj školi Zasadbreg vrijedne 660 tisuća eura

Međimurska županija u razvoju osnovno-školskog obrazovanja vodi jednako računa i u adaptaciji dogradnje rekonstrukciji matičnih i područnih škola, shvaćajući važnost koliko su područne škole važne za jedno manje mjesto.

Tako je međimurski župan Matija Posavec radni tjedan započeo obilaskom radova na područnoj školi u Zasadbregu čija vrijednost iznosi 660 tisuća eura. Radovi se odnose na izgradnju dodatne dvije učionice na katu škole gdje je bio stari učiteljski stan dok se u prizemlju uređuju dvije stare učionice. Uređuje se i sportska dvorana tako da učenici, kojih je 50-ak, više neće morati tjelesni imati u učionici.

Obilazeći radove župan Matija Posavec istaknuo je kako sva djeca trebaju imati jednaku mogućnost obrazovanja kako u većim sredinama, tako i u onim manjim, bez obzira na broj djece.

-Idemo korak po korak. Nažalost, podršku ministarstva nemamo i još uvijek čekamo sudbinu 17 projekata izgradnje sportskih dvorana i dogradnje škola koje smo prijavili još u osmom mjesecu prošle godine, ali ovim obuhvatom rekonstrukcije u Zasadbregu, izgradnje sportske dvorane u Svetoj Mariji, još nekih manjih zahvata diljem Međimurja – rekao je župan dodavši kako je u pojedinim projektima Županija u svom proračunu osigurala sva sredstva, a u nekima, poput Područne škole u Zasaddbregu, u projekt idu zajedno s općinama i gradovima.

Radovi bi trebali završiti do početka iduće školske godine kada će cijela škola biti u jednosmjenskoj nastavi, a dok traju radovi učenici idu u matičnu školu gdje se trenutno nastava održava u dvije smjene.

msopek/sjever.hr 25.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.