Now Reading:
Prognostičari najavili naglo i veliko zahlađenje u unutrašnjosti, stižu nevolje za meteoropate
Full Article 2 minutes read

Prognostičari najavili naglo i veliko zahlađenje u unutrašnjosti, stižu nevolje za meteoropate

Danas je Cvjetnica i bilo bi lijepo kada bi nas na blagdan pratilo i lijepo vrijeme, no sudeći prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, neće biti tako.

Danas će diljem Hrvatske biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Ponegdje kiša, većinom na Jadranu i lokalni pljuskovi s grmljavinom, osobito u Dalmaciji. U Gorskom kotaru i Lici mjestimice susnježica i snijeg, uglavnom ujutro.
Na sjeveru zemlje u prvom dijelu dana pretežno oblačno, uglavnom ujutro kiša, u gorju moguća susnježica i snijeg. Od sredine dana djelomično razvedravanje, kasno poslijepodne i navečer poneki lokalni pljusak.

Vjetar većinom slab, ponegdje umjeren jugozapadni, u noći još sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu slab i umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, u prvom dijelu dana na sjeveru bura, lokalno na udare jaka i olujna, a na jugu jugo.

Najniža jutarnja temperatura od 0 do 6, na Jadranu 9 do 14 °C. Najviša dnevna temperatura između 8 i 13, na Jadranu 14 i 19 °C.

Biometeorološka prognoza za nedjelju

U noći će se, uz započeto ubrzavanje kretanja frontalnog sustava sa sjeverozapada preko Hrvatske na istok, biometeorološke prilike nastaviti pogoršavati u cijeloj zemlji. Obilježit će ih naglo i veliko zahlađenje u unutrašnjosti koje može uzrokovati poteškoće osobito srčanim i bolesnicima s krvožilnim bolestima, te starijoj populaciji. No, i manje osjetljive skupine ljudi mogu osjetiti njihove posljedice.

Iz DHMZ-a upozoravaju na pojačanu zaštitu od hladnoće popraćene oborinom. Poslijepodne će se oborina vjerojatno zadržati samo na krajnjem jugu Hrvatske, gdje jedino neće zahladnjeti. No vlažno i podjednako toplo vrijeme cijelog dana, također će nepovoljno djelovati na kronične bolesnike, osobito srčane i plućne. Meteoropati će biti lošeg raspoloženja, slabe koncentracije i razdražljivi.

sjever.hr/meteo.hr
24.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.