Now Reading:
ODRŽAN USKRSNI SAJAM U DUBRAVICI: Najbolju kuhanu šunku ima Željka Štritof, a najbolju sušenu OPG Šamec
Full Article 3 minutes read

ODRŽAN USKRSNI SAJAM U DUBRAVICI: Najbolju kuhanu šunku ima Željka Štritof, a najbolju sušenu OPG Šamec

Ovu subotu se u Dubravici održao tradicionalni 10. po redu Uskrsni sajam OPG-ova i udruga s područja općine Dubravica i okolnih općina na kojem se pod velikim šatorom na školoskom igralištu okupio veliki broj posjetitelja, ali i izlagača koji su predstavili svoju bogatu ponudu lokalnih proizvoda.

Kako je i sam načelnik općine Dubravica Marin Štritof podsjetio, prije deset godina počeli su skromno, u holu osnovne škole, nakon čega je Sajam svake godina bio sve veći i s većim brojem OPG-ova i posjetitelja.

-Sajam nismo imali jedino u godinama korone iz svima poznatih razloga, a sve ostale godine nastojali smo čuvati tu našu tradiciju i drago mi je da su danas ovdje i idejni začetnici Sajma. Uz bogat program, organizirali smo obilazak štandova, a u večernjim satima očekuje nas Fio show. Ako će biti kao prošle godine, manifestacija će biti super, ali ja vjerujem da će biti još i bolje – rekao je načelnik.

Jedan od organiziatora Sajma je i Turistička zajednica Savksko-sutlanska dolina i brigi , pa se direktor TZ-a Vladimir Šinko zahvalio svim udrugama i mještanima Dubravice na sinergiji, velikoj organiziranoj suradnji vezanoj uz Uskrsni sajam.

-Ovaj sajam puno znači, ne samo nama kao Dubravici i Turističkoj zajednici, nego i šire, regionalnog i međunarodnog karaktera. Hvala svim izvođačima, posebice najmlađima koji su obogatili naš program, ali i svim izlagačima koji su došli na jubilarno izdanje sajma, jer bez njih to ne bi bilo to – dodao je direktor TZ-a.

Riječ gostiju

Na Sajmu se okupio i veliki broj susjednih načelnica i načelnika i gradonačelnik, a gradonačelnik Zaprešića Željko Turk je istaknuo kako ovaj sajam svake godine dobiva sve veću težinu i značaj, a općina Dubravica svojom ljepotom, ali i vrijednošću i radom postaje jednom od perjanica Zagrebačke županije.

Uskrsni sajam u Dubravici otvorila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović koja je naglasila kako ovaj sajam pokazuj kako lokalna zajednica stvara i jača ne samo manifestacije, nego i kulturu svakog kraja.

-Možemo reći da Uskrs kao najveći kršćanski blagdan pokazuje ljepotu, tradiciju, ali prije svega odgovornost svih nas da njegujemo naš identitet jer na nama je da prema drugim generacija postavimo i ostavimo svo ovo nasljeđe koje imamo danas – dodala je Alilović.

Uz obraćanje gostiju, treba napomenuti da je na Sajmu, kao i svake godine do sada, bio i gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, a najzanimiljiviji dio Uskrsnoj sajma u Dubravici bio je, nakon otvorenja, proglašenje najbolje kuhane i sušene šunke. Najbolju kuhanu šunku imala je Željka Štritof, na drugom mjestu je Barbara Pili dok je na trećem mjestu Vesna Balol. Najbolju sušenu šunku ima OPG Šamec. Drugo mjesto osvojio je Stjepan Wolfle, dok je na trećem Udruga Marijogorička zipka.

m.sopek/sjever.hr
23.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.