Now Reading:
Promotivni film TZ-a KZŽ u Berlinu osvojio zlato: “Kada dobijete ovakvu nagradu preplave vas emocije, jer znate u kakvom prekrasnom djelu svijeta živite”
Full Article 5 minutes read

Promotivni film TZ-a KZŽ u Berlinu osvojio zlato: “Kada dobijete ovakvu nagradu preplave vas emocije, jer znate u kakvom prekrasnom djelu svijeta živite”

U Poslovno-tehnološkom inkubatoru u Krapini Krapinsko-zagorskoj županiji i Turističkoj zajednici KZŽ primopredana je nagrada Golden star, koju je na prestižnom festivalu u Berlinu osvojio promotivni film Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije.

U sklopu ITB Berlina najveće svjetske turističke burze nedavno su dodijeljene The Golden City Gate tourism Awards 2024, a u kategoriji Eco tourism international, turističko promotivni film krapinsko-zagorske županije „Zagorje bajka na dlanu“ osvojio je zlato.

Župan Željko Kolar rekao je da kada dobijete ovakvu nagradu, jednostavno vas preplave emocije, jer znate u kakvom prekrasnom djelu svijeta živite i da imate jedan privilegij kojeg često i nismo svjesni.

– Sve se svodi na žurbu i posao, a sve one ljepote i prednosti koje imamo zapravo najmanje primjećujemo i kada sam prvi puta pogledao ovaj film, moram priznati da u ovih 10 godina kako sam župan, rijetko su me emocije ovako obuzele – istaknuo je župan Kolar.

– Upravo ta emocija koja je prenesena na film je sigurno dotaknula i 45 stručnjaka iz svijeta koji su ocjenjivali film u Berlinu i nama dodijelili ovu nagradu. Ovo bi zaista bilo nevjerojatno da nismo takva destinacija kakva jesmo, da nema toliko sjajnih ljudi i stručnjaka uključenih u tu priču i to nam zapravo govori da se možemo nositi i uspoređivati s bilo kime i da nikome ne trebamo priznati da je bolji od nas, dok nas figurativno rečeno ne pobijedi na ‘bojnom polju’ – napomenuo je Kolar i dodao kako ćemo ovu nagradu znati dobro iskoristiti i prezentirati se na drugačiji način i na njemačkom tržištu.

Kolar se osvrnuo i na turističke rezultate koji su odlični i vjeruje da će Uskrs dodatno osnažiti naše kapacitete. – Bolje pozivnice da se posjeti Zagorje-bajka na dlanu teško da možemo poslati – zaključio je župan.

Producentica filma Spomenka Saraga rekla je kako s veseljem donose „Zlatnog medvjeda“ u Zagorje.

– Prvenstveno se zahvaljujem Turističkoj zajednici na povjerenju za ovaj film. Bila nam je izuzetna čast surađivati s našim odličnim glumcima. Adam Končić koji je sa svojom obitelji glumio tatu i dječicu, isto tako zagorska snaha Iva koja je glumila mamu, a izuzetno se zahvaljujem i Kseniji Pajić koja je pristala igrati baku u tom filmu, a po prvi puta je u filmu nastupio i naš redatelj Herve Tirmarche koji je glumio djeda – naglasila je Saraga i dodala kako joj je drago što se film sviđa publici.

– Nadam se da ćemo dobiti još neke nagrade, ovo nam je sada treća po redu. U Japanu smo bili u finalu i šteta što tamo nismo osvojili nagradu, ali sada smo u debelom finalu u dvije kategorije u Johannesburgu i nadam se da bi i župan Kolar i gospođa Škrinjar mogli doći na dodjelu nagrade ako je dobijemo – pojasnila je producentica Saraga.

Zagorski glumac Adam Končić kazao je kako mu je bilo vrlo ugodno snimati.

– U film sam prvenstveno uključen radi moje obiteljske situacije, jer imam troje djece i posebno mi je drago da su se oni dokazali u tom filmu. Ne samo radi toga jer će to biti jedan lijepi promotivni materijal naše županije, nego će s moje privatne strane ostati jedno svjedočanstvo mene i moje obitelji u vremenu u kojem smo sad – kazao je Končić i sretan je radi ove nagrade jer je ona zaista na jednom visokom svjetskom nivou.

Voditeljici ureda Turističke zajednice KZŽ Sanja Škrinjar izuzetna je čast što su po prvi puta kao regija Krapinsko-zagorska županija, dobili jednu takvu nagradnu na berlinskom festivalu.

Škrinjar je kazala i o turističkim rezultatima koji su od početka godine do sad jako dobri.

– Do 20. ožujka ostvareno je 7756 dolazaka i 15.747 noćenja, to je ako gledamo u postotcima 11 % više u dolascima i 8,5 % više u noćenjima. Napominjem da nam je posebno drago što su se izrazito digle brojke domaćih gostiju u ovom razdoblju, jer je porat kod dolazaka domaćih gostiju skoro 9 %, a kod noćenja 5,5.% – naglasila je voditeljica turističkog ureda.

Ako gledamo razdoblje od 1. siječnja do 20. ožujka na području Krapinsko- zagorske županije ostvareno je skoro 34 tisuće dolazaka i nešto manje od 75 tisuća noćenja što je 6,26 % više u dolascima i 7,26 % više u noćenjima, u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

– Napomenula bih da imamo izuzetno dobre rezultate u statistikama koje je objavila i Hrvatska turistička zajednica na svojim stranicama, gdje možemo reći da smo izuzev grada Zagreba šesti po broju noćenja i peti po broju dolazaka i jedina smo kontinentalna županija jer su ispred nas sve morske. U top 10 destinacija u veljači imali smo Tuhelj kao destinaciju – pojasnila Škrinjar.

i.belosevic/sjever.hr 22.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.