Now Reading:
Uz nogometno igralište s umjetnom travom u Podgori izgrađene montažne tribine s 246 sjedećih mjesta. Gregurović: U planu je i malo nogometno igralište, poligon za golmane te teniski tereni
Full Article 5 minutes read

Uz nogometno igralište s umjetnom travom u Podgori izgrađene montažne tribine s 246 sjedećih mjesta. Gregurović: U planu je i malo nogometno igralište, poligon za golmane te teniski tereni

Gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović, predsjednik NK Zagorec Tomislav Pernjek i direktor kluba Ivan Bajcer na konferenciji za medije prezentirali su projekt izgradnje i uređenja montažnih tribina uz nogometno igralište s umjetnom travom na Športsko-rekreacijskom centru u Podgori.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 122.509 eura, za njega su dodijeljena bespovratna sredstva koja iznose 33.076 eura iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, dok su 33.384 eura ostvarena preko Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova. Preostali dio će se financirati iz proračuna Grada Krapine.

Gradonačelnik Gregurović je rekao kako su taj projekt prijavili na natječaj koji je išao preko LAG-a Zeleni bregi, a financirao se u okviru EU projekta koji je odabran 15. travnja 2022. godine, „Ulaganja u opće-društvenu infrastrukturu i pokretanje poboljšanja i proširenja lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo“.

–  Na temelju provedenog postupka javne nabave, najpovoljnija je bila ponuda tvrtke Via sport u vrijednosti od 118.487 eura s PDV-om, kapacitet ovih izgrađenih tribina je 246 sjedećih mjesta, odnosno 123 sjedeća mjesta sa svake strane – istaknuo je Gregurović i dodao kako se već nekoliko godina ulaže u samu rekonstrukciju i uređenje Sportsko-rekreacijskog centra koji je izgrađen za vrijeme Univerzijade 1987.

–  Kroz sve ove godine u njega nije bilo ulagano, naravno da se ništa ne može napraviti preko noći i svake se godine napravi jedan segment. S ovim dobivamo dobre i kvalitetne uvjete, prvenstveno za našu mladež koja trenira u sklopu nogometnog kluba i to je najbrojnija udruga na području grada Krapine. Zahvaljujući vodstvu i svima drugima koji su uključeni u rad kluba, u posljednjih par godine se i značajno povećao broj djece. Mislim da je u današnje vrijeme važno da čim više djece izvučemo iz kuća i maknemo od računala i da se čim više bave sportskim aktivnostima – naglasio je gradonačelnik.

Gregurović se nadovezao kako nije uvijek bitan rezultat prve momčadi, ali je izuzetno bitno da se povećava broj djece i mladeži i da se upravo za njih i napravi ova infrastruktura.

 – Vjerujem da će ove tribine koje su napravljene uz igralište s umjetnom travom omogućiti svim posjetiteljima koji dođu gledati svoju djecu, da mogu sjesti i pratiti treninge ili utakmice – pojasnio je gradonačelnik Krapine.

Osvrnuo se i na hendikep ovog Centra, a to je magistralni plinovod koji prolazi kroz sam Centar i ima koridor 30 metara sa svake strane, dakle 60 metara tako da su skučeni s prostorom.

– Međutim u sklopu projektiranja ovog malog igrališta, isprojektirao bi se i poligon za golmane. U planu je ove godine i projektiranje rasvjete na glavnom nogometnom igralištu, a što se tiče natkrivanja tribina, one su isprojektirane, no taj dio će se moći realizirati kad izgradimo nove teniske terene – rekao je gradonačelnik Gregurović.

Što se tiče ovog kompleksa, Sportsko-rekreacijski centar u Podgori je jedan od dva strateška projekta iz ITU mehanizma u koji je Grad Krapina po prvi puta ušao, nakon što su izvršene sve potrebne predradnje. 

Sukladno uputama Ministarstva regionalnog razvoja ove godine se kreće s projektiranjem jedne multifunkcionalne sportske dvorane koju bi mogli koristiti i drugi naši klubovi da to zaista postane jedan sportski dom udrugama s područja grada Krapine. U planu je i da se ponovno aktivira i rekonstruira i pokrene kuglana, trim staze oko samog centra, tu će biti i drugih sadržaja poput punionice za električne automobile. Za teniske terene moramo osigurati određeno zemljište i vjerujem da će ovaj Sportski centar kroz koju godinu uistinu izgledati reprezentativno – zaključio je Gregurović. 

NK Zagorec trenutno ima 13 aktivnih kategorija i u posljednjih godinu dana broj djece se povećao za 80 do 90.

Tomislav Pernjek kazao je kako su ove tribine još jedan plod dobre suradnje između Grada Krapine i Nogometnog kluba Zagorec koja je započela 2021. godine kad je izgrađeno igralište s umjetnom travom i kad su odrađene određene investicije gdje su dobili i licencu da klub može sudjelovati u 2. Hrvatskoj nogometnoj ligi. 

Mislim da je glavni problema nas u Krapini da ne cijenimo ono što imamo, konkretno pričam o tome da smo se mi u prošloj sezoni natjecali u državnoj ligi u takozvanoj  trećoj jedinstvenoj  ligi gdje smo putovali i igrali utakmice po cijeloj Hrvatskoj. Isto tako svi ti klubovi i ljudi su dolazili k nama, a ono što je zajedničko  svim tim klubovima i ljudima koji vode te klubove je fascinacija ovim prostorom i ovim kompleksom, u kojeg se nažalost počelo ulagati nakon 30- ak godina – napomenuo je Pernjek.

Dodao je kako im je prioritet  još jedno malo igralište isključivo za mlađe kategorije, poligon i time će se povećati kapacitet za oko 100 djece.

 –Cilj je da u sljedećih godinu ili dvije imamo oko 350 djece u našem klubu. Također, trebali bi i natkriti glavne tribine, kako bi uspjeli povećati broj gledatelja koji dolaze na utakmice, ali i zbog  povećanja broja djece i samih broja utakmica koje se odigravaju ovdje kroz vikend, važna nam je i dogradnja svlačionica, jer su nam premale – rekao je predsjednik NK Zagorca.

Direktor Ivan  Bajcer kazao je kako je ovo nastavak investicijskog ciklusa kako bi stvorili najbolje uvjete za našu djecu.

 – Suradnja s Gradom je dobra, oni su ti koji sve to financiraju, javljaju se i apliciraju na natječaje. Naš je posao da određujemo nekakav smjer i da za ovaj sustav napravimo maksimalno koliko možemo. Što se tiče budućnosti  mislim da će s vremenom ovaj sportski Centar izgledati onako kako to i dostoji glavnom gradu županije i da će rezultati naše prve momčadi i djece to potkrijepiti – zaključio je Bajcer.

Input your search keywords and press Enter.