Now Reading:
Strašno: Udomili osobe s mentalnim teškoćama pa ih tukli i tjerali na teške fizičke poslove
Full Article 2 minutes read

Strašno: Udomili osobe s mentalnim teškoćama pa ih tukli i tjerali na teške fizičke poslove

Zagrebačka policija završila je kriminalističku istragu nad dvojicom muškaraca (NULL, 30) i jednom ženom (62), a sumnja se da su zatočili i tjerali na rad petoricu muškaraca u dobi od 47 do 72 godine, pišu 24sata.

Policija sumnja da je 67-godišnjak unazad desetak godina pa do 2023. godine pribavio dozvolu za obavljanje udomiteljstva odraslih osoba. Sve se odvijalo u obitelji osumnjičenih na području Vrbovca.

Prema pisanjima 24sata, to udomiteljstvo je u travnju 2022. preuzeo član obitelji, a ishodio je dozvolu za obavljanje udomiteljstva za četiri odrasle osobe s poteškoćama mentalnog zdravlja. Sumnja se da su ih osumnjičenici fizički kažnjavali i prisiljavali na rad, ograničavali im slobodu kretanja te zloupotrebom teškog psihofizičkog stanja stvorili odnos ovisnosti i nadzora nad njima.

Sumnja se da su ih prisiljavali na teške fizičke poslove na imanju, gdje su hranili i opsluživali domaće životinje, obavljali poslove u vinogradu, u polju i slično. Žrtve ovog kaznenog djela za vrijeme boravka u udomiteljskoj obitelji bile su smještene tijekom noći u zaključane prostorije i bez nadzora, navode 24sata.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

foto: ilustracija
sjever.hr/24sata.hr
14.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.