Now Reading:
Novi audio-vodič nudi posjetiteljima 51 zanimljivu priču o atraktivnim turističkim lokalitetima ivanečkoga kraja
Full Article 2 minutes read

Novi audio-vodič nudi posjetiteljima 51 zanimljivu priču o atraktivnim turističkim lokalitetima ivanečkoga kraja

Uz uređenje cikloturističkih punktova u Ivancu i okolici, Turistička zajednica Grada Ivanca realizirala je je još jedan zanimljiv turistički projekt – audio vodič.

Njime je trenutačno obuhvaćen 51 zanimljiv lokalitet na području grada Ivanca. Za sve lokalitete izrađene su i na vidljivom mjestu postavljene pločice sa slušalicama i QR kodom. Sve što trebate učiniti kad dođete na lice mjesta jest potražiti znak slušalica, skenirati QR te nakon toga o njemu čuti zanimljivu priču dostupnoj na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku.

Vrijednost ovoga projekta je 14.500 eura, a sredstva za njegovu realizaciju osigurana su bespovratnom potporom HTZ-a iz javnog poziva za projekte lokalnih TZ-ova na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2024. s područja Varaždinske županije te uz pomoć Grada Ivanca i vlastitih sredstava TZ.

Audio vodič je namijenjen posjetiteljima svim dobnih skupina, kretali se oni pješice ili biciklom, samostalno ili u grupi (izletnici, planinari, turisti, domicilno stanovništvo).

Ovaj projekt sigurno će posjetiteljima obogatiti doživljaj, s obzirom na to da su njime obuhvaćeni zanimljivi sadržaji kao što su vidikovci, legende, crkve i kapele, Ivančica, Muzej planinarstva, izvorišta, mlinarska šetnica itd.

Njime je napravljen velik iskorak u cilju atraktivne prezentacije lokalnih turističkih sadržaja i daljnjeg razvitka turizma na području grada Ivanca.

Popis lokaliteta obuhvaćenih audio vodičem dostupan je na internetskim stranicama Grada Ivanca.

foto: ivanec.hr
sjever.hr/ivanec.hr
14.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.