Now Reading:
Najviša kazna ikad! Zbog vožnje s promilima i naguravanja s policijom, kažnjen s gotovo 7000 eura
Full Article 2 minutes read

Najviša kazna ikad! Zbog vožnje s promilima i naguravanja s policijom, kažnjen s gotovo 7000 eura

Nikola (30) i Saša (21) novi su neslavni rekorderi. Naime, obojica su zbog vožnje u pijanom stanju i naguravanja s policajcima, zaradili najvišu kaznu ikad u Hrvatskoj, piše Danica.

Događaj se zbio potkraj studenoga prošle godine u mjestu Drapci kod Čazme, a konačna presuda donesene je ovih dana. Vozaču Nikoli izmjereno je 1,43 promila alkohola, dok je suvozač Saša napuhao 1,78 promila. Ali ovo nije bio kraj njihovim problemima.

Slijedilo je vikanje, naguravanje i opiranje uhićenju. Kako Nikola nije prestajao, policajci su mu stavili lisice nakon čega je počeo nogama udarati u policijski automobil. U odbijanju ulaska u službeni auto pridružio mu se i Saša, pa su prema obojici upotrebljena sredstva prisile tjelesnom snagom i sredstvima za vezivanje.

Nikola je proglašen krivim i osuđen na ukupnu novčanu kaznu od čak 6650 eura: 4000 za sukob s policajcima i 2650 eura za vožnju u pijanom stanju. Mora platiti i 340 eura prekršajnih troškova. Ukupno gotovo 7000 eura. S obzirom da je bio uhićen te je u zatvoru proveo 15 dana, od kazne mu se oduzima 600 eura. Dobio je i šest mjeseci zabrane vožnje.

Saša je osuđen na novčanu kaznu od 1000 eura te 340 eura prekršajnih troškova. On je u zatvoru bio tri dana, pa mu se od kazne oduzima 120 eura.

Nikola i Saša su odmah sve priznali i pokajali se, prenosi Danica, ali sudac nije imao milosti prema njima. Kao otegotna okolnost Nikoli je uzeta ranija višestruka kažnjavanost za prometne prekršaje. Presuda je nepravomoćna i na nju se mogu žaliti.

Foto: ilustracija
sjever.hr/danica.hr
14.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.