Now Reading:
Gradonačelnica Zlatara Auguštan Pentek potpisala ugovor za dogradnju Područnog vrtića; Uz Zlatar sredstva su dobili i općine Konjščina, Krapinske Toplice i Desinić
Full Article 1 minutes read

Gradonačelnica Zlatara Auguštan Pentek potpisala ugovor za dogradnju Područnog vrtića; Uz Zlatar sredstva su dobili i općine Konjščina, Krapinske Toplice i Desinić

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je odluku o financiranju projekata ukupne vrijednosti 50.914.680 eura za NPOO drugi poziv „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova“.

Odlukom o financiranju odobreno je ukupno i šest projekata iz Krapinsko-zagorske županije, vrijednih preko 2,5 milijuna eura. Tako su sredstva za rekonstrukciju ili dogradnju vrtića dobili gradovi Zlatar i Oroslavje, te općine Konjščina, Krapinske Toplice, Desinić i Veliko Trgovišće.

Ugovor vrijedan 1.270.955 eura, za novi Područni vrtić u Zlataru potpisala je gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek.

Rekla je kako će se u sljedećim mjesecima graditi tri objekta.

– Priprema se javna nabava za rušenje i građenje na kat postojećeg starog djela vrtića, ići će nabava za uređenje Pastoralnog centra za dvije skupine i krenuli smo u izradu projektne dokumentacije Područnog vrtića za koji smo dobili ovaj ugovor. Vjerujem da će i nabava izgradnje krenuti za par mjeseci. Sljedeće godine 2025./2026. roditelji djece u Zlataru više neće imati problem upisa u vrtić – kazala je gradonačelnica Zlatara i zahvalila svojim djelatnicima u Gradu koji s njom rade na svim projektima te uspijevaju povući što više EU sredstava.

FOTO: Facebook Jasenka Auguštan Pentek

14.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.