Now Reading:
Učenici Osnovne škole Vinica na edukativnoj ekskurziji u Radoboju
Full Article 1 minutes read

Učenici Osnovne škole Vinica na edukativnoj ekskurziji u Radoboju

U utorak, 12. ožujka 2024., učenici Osnovne škole Vinica bili su na edukativnoj ekskurziji u Radoboju, iz kojeg su kući otišli puni dojmovi sa željom da se u Radoboj vrate opet.

Dan je započeo posjetom Centru za prirodu Zagorje, gdje su učenici naučili o bogatoj bioraznolikosti područja Radoboja i Krapinsko-zagorske županije, dobivši ujedno i dublje poštovanje prema okolišu, prirodi i svijetu oko sebe. Nakon ovog istraživanja, prošli su kroz Radobojski trnac, doživjevši ljepotu krajolika iz prve ruke.

U nastavku svoje obrazovne avanture učenici su uz stručno vodstvo kroz Muzej Radboa otkrivali fascinantnu povijest i baštinu Radoboja. Slijedio je potom obilazak Hiže vinove loze, gdje su stekli uvid u tradicionalne prakse proizvodnje vina, čuli više o bilikumu i narodima značajnima za vinsku kartu Europe.

Vrhunac dana bilo je praktično iskustvo pripreme zagorskih štrukli, omiljene regionalne delicije. Pod vodstvom vještih domaćica, učenici su sudjelovali u izradi domaćih zagorskih štrukli i u tome se pokazali izrazito vješti.

Ekskurzija se pokazala kao odlična prilika učenicima Osnovne škole Vinica da nauče nešto novo, istraže srodne običaje i kulturu te potaknu znatiželju za učenjem izvan učionice.

sjever.hr
13.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.