Now Reading:
PRISEGNUO IVAN TURUDIĆ „Dat ću sve moralne i stručne kapacitete da tu dužnost obnašam časno i pošteno…”
Full Article 2 minutes read

PRISEGNUO IVAN TURUDIĆ „Dat ću sve moralne i stručne kapacitete da tu dužnost obnašam časno i pošteno…”

Novoizabrani glavni državni odvjetnik Ivan Turudić, unatoč kritikama oporbe i predsjednika Zorana Milanovića na njegovo imenovanje, dan uoči raspuštanja Hrvatskog sabora prisegnuo je na novu dužnost.

Na početku svečanosti obratio se i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, a Turudić je ponavljajući riječi za Jandrokovićem položio prisegu te potpisao tekst prisege, donosi Tportal.

-Zahvaljujem se na povjerenju koje ste mi iskazali. Tekst prisege je modus po kojem ću obavljati svoj posao. Imenovanjem ste mi učinili veliku čast, to shvaćam kao veliku obvezu i dat ću sve moralne i stručne kapacitete da tu dužnost obnašam časno i pošteno i u skladu s Ustavom – rekao je Turudić nakon potpisivanja prisege.

Iako je prisegnuo Turudić će morati pričekati da istekne mandat aktualnoj glavnoj državnoj odvjetnici Zlati Hrvoj Šipek, koja je odlučila svoj mandat odraditi do kraja. odnosno do kraja svibnja.

Na prisezi su se pojavili i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar pravosuđa Ivan Malenica, te aktualna glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek. Stigli su i potpredsjednici Sabora iz redova vladajućih Željko Reiner i Furio Radin, zamjenica predsjednika Vrhovnog suda Gordana Jalšovečki, predsjednik Državnog sudbenog vijeća Darko Milković, te potpredsjednik saborskog Odbora za pravosuđe Krunoslav Katičić, piše Tportal.

Podsjetimo, unatoč žestokim kritikama oporbe i predsjednika Milanovića, većina u Saboru izabrala je Turudića za novog glavnog državnog odvjetnika na mandat od četiri godine. U Saboru je 7. veljače 78 zastupnica i zastupnika bilo za Turudića kao šefa DORH-a, dvoje ih je bilo suzdržanih, a 60 protiv.

screenshot/youtube
sjever.hr/tportal.hr
13.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.