Now Reading:
Pedofilu iz Međimurja Visoki kazneni sud promijenio kaznu u bezuvjetni zatvor na dvije godine i osam mjeseci
Full Article 1 minutes read

Pedofilu iz Međimurja Visoki kazneni sud promijenio kaznu u bezuvjetni zatvor na dvije godine i osam mjeseci

Visoki kazneni sud usvojio je žalbu tužiteljstva protiv prvostupanjske presude varaždinskog Županijskog suda i preinačio 24-godišnjem spolnom zlostavljaču djeteta djelomično uvjetnu kaznu u bezuvjetnu zatvorsku kaznu, bez primjene djelomične uvjetne osude, piše Net.hr.

Kako je izvijestilo Državno odvjetništvo (DORH), 24-godišnjak je ranije nepravomoćno osuđen zbog teškog kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta i kaznenog djela omogućavanja izvanbračnog života s djetetom.

Proglašen je krivim zbog nedjela počinjenih na štetu tada 13-godišnjeg djeteta u mjestu u Međimurskoj županiji i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od dvije godine i osam mjeseci, od čega jednu godinu i četiri mjeseca bezuvjetno, a jednu godinu i četiri mjeseca uvjetno s rokom kušnje od tri godine, navodi Net.hr.

Tužiteljstvo je priopćilo kako je drugostupanjski sud prihvatio argumente Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu i utvrdio da je varaždinski Županijski sud neosnovano izrekao optuženiku djelomičnu uvjetnu osudu, što je preblaga kazna s obzirom na utvrđene otegotne okolnosti.

Stoga je Visoki kazneni sud preinačio presudu na način da je 24-godišnjaka osudio na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i osam mjeseci, bez primjene djelomične uvjetne osude, piše Net.hr.

foto: ilustracija
sjever.hr/net.hr
13.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.