Now Reading:
Obrat u slučaju prostitucije u Varaždinu: Peruanku pustili na slobodu. Podvodio ih muškarac?
Full Article 2 minutes read

Obrat u slučaju prostitucije u Varaždinu: Peruanku pustili na slobodu. Podvodio ih muškarac?

Varaždinska policija privela je prošlog tjedna 34-godišnju Peruanku i kazneno je prijavili zbog sumnje u prostituciju, dok su dvije državljanke Venezuele (37 i 26) zaradile prekršajni nalog. Klijenti su, prema sumnjama policije, bili iz svih dijelova sjeverozapada zemlje.

Ipak, u slučaju se dogodio obrat s obzirom da je sud, kako pišu 24sata, naredio puštanje jedne od djevojaka jer sumnjaju da iza podvođenja ne stoji ona već muškarac. Državni odvjetnik naveo je da se okrivljenica tereti za četiri kaznena djela prostitucije i oglašavanja prostitucije.

– Analizom oglasa usluga na internetskoj stranici, za područje grada Varaždina, utvrđeno je da se okrivljenica oglašavala te dogovarala seksualne usluge. I to na ukupno 11 profila. Čak je realizirala dogovor dana 5. ožujka 2024. između profila imena “Mafer” i policajca. Uslugu je trebala izvršiti jedna Peruanka – tvrde tužitelji.

Navode da točan broj profila, broj kontakata i osoba koje se mogu dovesti u vezu s postupanjem okrivljenice, treba tek utvrditi pretragom privremeno uzetih mobilnih uređaja.

– Bez obzira na iskaze ispitanih svjedokinja, pružateljica seksualnih usluga, od kojih su neki kontradiktorni, ipak proizlazi da se profilom “Mafer” koristila ona. Kod nje je zatečen mobitel s kojeg pozivnog broja je dogovoren seksualni odnos s policajcem – ističu.

– Nema dovoljno dokaza, kako formalnih tako i neformalnih, da je okrivljena počinila kaznena djela za koja se tereti. I to kao osnovnog, materijalnog zakonskog uvjeta za primjenu mjere istražnog zatvora – istaknulo je vijeće Županijskog suda koje je stalo iza odluke istražne sutkinje koja je naredila njeno puštanje na slobodu.

Foto: ilustracija
sjever.hr/24sata.hr
13.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.