Now Reading:
SJAJNA VIJEST Čakovečka bolnica magnetske rezonancije radi i nedjeljom – još više smanjuju liste čekanja
Full Article 2 minutes read

SJAJNA VIJEST Čakovečka bolnica magnetske rezonancije radi i nedjeljom – još više smanjuju liste čekanja

U Županijskoj bolnici Čakovec djelatnici Odjela za radiologiju i ultrazvuk dosad su radili magnetsku rezonanciju šest dana u tjednu, a odlukom ravnatelja Igora Šegovića ubuduće će raditi i nedjeljom.

Cilj je skratiti liste čekanja za pretrage koje se najdulje čekaju, a prema ravnateljevoj odluci, nedjeljom će raditi minimalno osam sati, (sukladno kadrovskim mogućnostima može i u duljem trajanju) na MR dijagnostici, objavio je portal 24 sata.

-Moj dugoročni cilj je da magnet radi i 12 sati nedjeljom jer je taj uređaj najskuplji kad ne radi, pa onda zbog dugih listi čekanja pacijenti moraju trošiti novac na odlaske u privatne klinike kako bi odradili tu pretragu – objasnio je svoju odluku Šegović.

Dodao je kako imaju dvadesetak inženjera radiologije i radiologe te da se mogu organizirati.

Ljudi će raditi prekovremeno i to će im se platiti, no isto tako važno je da naši djelatnici imaju i vremena za odmor. Sve ćemo uspjeti, dogovorio sam sve s našim inženjerima da rade i nedjeljama. UZV i color doppler već radimo vikendom, stvarno pokušavamo ići na ruku pacijentima da im se dogovori termin u što kraćem roku – kazao je Šegović.

Inače, u čakovečkoj bolnici na magnet se čeka oko 150 dana, ovisno o kojem je organu riječ.

-Ako netko treba raditi više regija, recimo ako ima tumor, pa treba i magnet trbuha, glave i prsnoga koša, onda ga snimamo dva sata, da ne mora tri puta dolaziti na termine i raditi pojedinačne magnete – napominje ravnatelj za 24 sata te dodaje da će tako olakšati pacijentima.

Inače, lani je čakovečka bolnica već uspjela ispuniti neke zadane ciljeve za liste čekanja. U tom vremenu iskorištenost CT uređaja porasla je od 10 do 13% te MR uređaja od 12 do 20%, a liste čekanja od kraja 2023. do sredine veljače 2024. godine dodatno su značajno smanjili. Primjerice UZV-a srca za 40%.

–Reakcije pacijenata najveći su nam motiv i to nas drži zajedno u daljnjoj prilagodbi modela rada – istaknuo je Šegović.

sjever.hr/24sata.hr
12.03.2024.

Input your search keywords and press Enter.